ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 ) στις 8.30 μ.μ. στη Μεζεδοπωλείο «ΑΝΤΑΜΑ» στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Μίνωος 16 τηλ 210-9824441 θα πραγματοποιηθεί η φετινή μας τακτική φθινοπωρινή συνάντηση της Τάξης μας (1969) , που συμπίπτει και με τα 50 χρόνια της αποφοίτησής μας . ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Δευτέρα 6 Ιουνίου 1966 ! Έγραψαν για εμάς…

Η καινούργια γενιά.
Από την εφημερίδα “ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ”, της 6ης Ιουνίου 1966 , τότε που : “ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΓΕΜΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ “.
Ψάχνοντας αυτές τις μέρες το σχολικό μου αρχείο- που διατηρούσα στο πατρικό μου σπίτι - βρήκα το πάρα κάτω ενδιαφέρον ρεπορτάζ της εφημερίδας για τις σχολικές επιδείξεις της χρονιάς εκείνης στο Παναθηναϊκό Στάδιο , που όπως πάντα συμμετείχε και το Γυμνάσιό μας.
Το είχα αποκόψει από το υπόλοιπο σώμα της εφημερίδας και το φύλαξα, διότι αφενός γινόταν αναφορά στη συμμετοχή του ΣΤ Γυμνασίου μας και αφετέρου σαν ενθύμιο της τιμητικής συμμετοχής μου, στην τότε ομάδα των επιδείξεων (…για νάχουμε κάτι να δείχνουμε μετά από 50 σχεδόν χρόνια !). Τη χρονιά εκείνη, η ομάδα των επιδείξεων του Γυμνασίου μας συγκροτήθηκε από συμμαθητές της Τάξης μας  και συμμαθητές μας από την Τάξη 1968.
Τώρα πια είμαι σίγουρος ότι η κλασσική μας φωτογραφία, από τις επιδείξεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου “ Η Χρυσή Βίβλος του  αθλητισμού” του Νικ. Νταρή , είναι του έτους 1966 και όχι του έτους 1968 (αρχική εκτίμιση). Τη χρονιά εκείνη η Τάξη μας είχε ολοκληρώσει τα μαθήματα της 3ης Γυμνασίου και όδευε ( κατόπιν εξετάσεων ) στη 1η Λυκείου , σχολικό έτος 1966-1967.
Στο ρεπορτάζ γίνεται η εξής χαρακτηριστική αναφορά στο Γυμνάσιό μας : “ Το 6ο, το 8ο,το 9ο και το 3ο είχαν τους περισσότερους οπαδούς – ή έκαναν την καλύτερη εντύπωσι”.
Για την ιστορία : Υπουργός Παιδείας ήταν ο Στ. Αλλαμανής , ενώ το γλαφυρό ρεπορτάζ ( που αξίζει τον κόπο να διαβάσετε για να θυμηθείτε το κλίμα της εποχής ) επιμελήθηκε ο (ανερχόμενος τότε …) Νίκος Μαστοράκης !

Γιώργος Πισιμίσης2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για το σχολιασμό. Σας πληροφορούμε ότι - τα χρόνια εκείνα - αρκετοί μαθητές του ΣΤ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, μέναμε στους Δήμους Δάφνης (όπως εγώ και τα αδέλφια μου) και Υμηττού ! Γιώργος Πισιμίσης

      Διαγραφή