ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Ευχές στους συμμαθητές μας: Λεωνίδα και Ηλία !ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
στους συμμαθητές μας :

ΗΛΙΑ ΤΣΑΚΑΛΗ , ΗΛΙΑ  ΖΑΡΑΝΗ 
& ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ


...και  μια σελίδα ΚΡΗΤΙΚΉ,
 από τον επίσης εορτάζοντα σήμερα, συμμαθητή μας (1968) ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΙΑ !


Μια σελίδα ΚΡΗΤΙΚΗ

                Πως ο υπογραφόμενος Ηλίας Γιαννιάς – ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ - γράφω μια σελίδα Κρητική, προσέξτε καλά ρε: Μια σελίδα ΚΡΗΤΙΚΗ!!! Με το γλωσσάρι μόνο της ΦΑΜΕΓΙΑΣ της φίλης μου (πια) Τόνιας Ζεβόλη.
                Αθήνησι! 19 Ιούλη 2017.
                Αγαπητό κοπέλι Δημήτρη Ζεβόλη.
                Σ’ αθιβολή των μαθητικών μας χρόνων με τα τότες καζάντια μας να σου θυμίσω ότι αύριο τ’ Αϊ Λια γιορτάζει ο φίλος της γυναίκας σου και στην αποσπερίδα του να του τηλεφωνήσετε για τα «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ». Θα σας ανημένει. Θα πιείτε με τον μαστραπά κόκκινο μαρουβά, θα ρίξετε με τον τσιφτέ καμμιά μπαλωθιά- όϊ δά στ’ αλήθεια, στον... αέρα ορέ κοπέλι- θα σας φιλέψει λαντουρίδια, αμούσκλια, συκοπιταρίδες κι απιδόκουπες.
                Να μην βαροκαρδίσεις που η γυναίκα σου έχει (πια) φίλο κι εγώι σου αν τσηχιμήξεις σαν λιακόνι για να αλλάξει γνώμη. Γιάντα είναι ινατσάρα και θα την πιάσει μάνητα για τα ξόμπλια του κόσμου και θα κλειστεί να παίζει ολημερίς το θιαμπόλι τση, καθισμένη επαέ δίπλα στην καμινάδα στον μαγατζέ τση περίτου όντε την αρχίσεις με ογκανίσματα σαν παρατέλεμος που πιστεύει τση τσίτες που του βάνουν οι άλλοι. Γιάντα επαέ που σου κραίνω οι άλλοι με τση τσίτες τους ποθούν να τσουρίσει η αγάπη σου για τη γυναίκα σου και βάνουν φωτιά στη βεδέμα να την κάνουν πυρομάχια για να κάψουν την ευτυχία τση φαμίλιας σου. Διάλε τσ’ απολειμάρες τους! Εσύ μη φουρκιστείς μ’ αυτά που ακούς. Από τση κακούς γειτόνους τι ανημένεις; Καλό λόγο; Μη διακονεύεις την καλοσύνη τους. Ήρεμος κι ωραίος, περήφανος σα διάνος, να βάνεις τον σιτζαντέ στο σαμάρι, ν’ ανεβαίνεις κάθε πρωί στο μουλάρι και να πααίνεις στο δικηγορικό γραφείο σου ίσα απάνω τση μαδάρες σε Λυκαβηττό και Στρέφη με τση πολλή ακονιζιά, τους αρκάλους και τση ξανθές ζουρίδες, με ζάλο σταθερό και σίγουρο όπως παν τα βούγια.
                Είναι πανεύκολο να βρείτε το γλωσσάρι που χρησιμοποίησα. Πηγαίνετε σ’ ένα βιβλιοπωλείο. Ζητάτε το βιβλίο «ΦΑΜΕΓΙΑ» της Αντωνίας Ζεβόλη Νταουντάκη, «ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ» και στο σπίτι σας βρίσκετε ολόκληρο το γλωσσάρι στις σελίδες 501 και 502.

Φιλικά
Γιαννιαλιάς
Και δια το πιστόν που λέτε εσείς οι δικηγόροι
Ηλίας Π. Γιαννιάς
Κτηνίατρος.
Τηλ. 2107626525 και... «λάπτο» πως το λέτε το άλλο με τα πολλά κουμπιά...
δεν έχω!!!!!1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά και κυρίως δημιουργικά σε όλους.
    Για τον Λεωνίδα, ιδιαίτερα, πρέπει να μας το υπενθυμίζει αφού λίγοι, νομίζω, θα γνωρίζουν ότι γιορτάζει και αυτός του Αϊ Λιά. Να μας ζήσει λοιπόν και να τον χαιρόμαστε, όσο για "δραστήριος" δεν αμφιβάλλω.
    Για τον τέταρτο εορτάζοντα και εξ "αγχιστείας" φίλο μια και γνωρίζω ότι με το δ/δ δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις θα τα πω τηλεφωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή