ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Ένας συμμαθητής μας από παλιά...1992 : Από τη συζήτηση για την εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας , στην κρατική τηλεόραση.                                  Συντονίζει ο Βίκτωρ Νέτας
http://www.youtube.com/watch?v=LOxYSErrKMo&feature=youtu.be


1 σχόλιο:

 1. Φευ, αγαπητέ Γεώργιε, τα όσα ελέχθησαν σ' εκείνη την εκπομπή, θα ήταν μια επίλυση για παλαιότερες εμπειρίες στρέβλωσης της άποψης του εκλογικού σώματος μέσω παρακρατικών διαδικασιών. Σήμερα το πρόβλημα εντοπίζεται στην νοητική στρέβλωση του εκλογέα μέσω κατάλληλων ψυχαναγκαστικών διαδικασιών που εφαρμόζονται συστηματικά στα social media. Σε παραπέμπω στις έρευνες του συναδέλφου σου στο Ε.Μ. Π. του κ. Διάμεση, σχετικά με την ανάλυση της εικόνας από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπου κάθε τι μπορεί να ποδηγετήσει την ανθρώπινη συνείδηση στην οποιανδήποτε στρεβλωμένη, από των ελέγχοντα τα social media, κατεύθυνση.
  Και αυτό για όσο μιλάμε για μια δημοκρατία που εξαπλώνεται σ' όλο το φάσμα της πολιτική και σ' όλο το εκλογικό σώμα. Βασικό στοιχείο - κατά την άποψήμου - για άμεση δημοκρατία είναι η κατάργηση της αντιπροσωπευτικότητας (γεγονός εξαιρετικά δύσκολο) ή έστω η άμεση ανακλητότητα του αντιπροσώπου. Γι αυτό θεωρώ ότι άμεση δημοκρατία μπορούμε να έχουμε με τις εξής προϋποθέσεις:
  1. Απόλυτη ισότητα μεταξύ του εκλογικού σώματος. Ισότητα οικονομική, κοινωνική, πνευματική και αισθητική κ. α.,
  2. Εξειδικευμένο αντικείμενο επιλογής: εργασιακός χώρος, συλλογικός χώρος, διαχειριστικός χώρος κλπ.,
  3. Μικρό κοινωνικό σύνολο: συνοικία, χωριό, σύλλογος κλπ..

  Πάντως και μόνο η παρουσία των εκ δεξιών σου Κ. Ζουράρη, θέτει σε διαρκή αμφισβήτηση ότι ειπώθηκε εκεί μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή