ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρασκευή 1 Ιουνίου, στις 7 μ.μ στο Δημαρχείο Χολαργού : Παρουσίαση του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος,του συμμαθητή μας Γρηγόρη Αζαριάδη.

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

"Νέα" ονόματα συμμαθητών μας ! Οι κατάλογοι του καθηγητή μας κ.Κων.Γιαννημάρα.

Στη συνάντηση της Νυμφασίας (24/8/13) ο καθηγητής μας Κων. Γιαννημάρας διάβασε - από τους καταλόγους του -τα ονόματα των συμμαθητών μας, των τάξεων Γ2 & Δ2 των Σχολικών ετών 1966-67 & 1967-68 αντίστοιχα. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι κάποια ονόματα δεν τα θυμόμαστε (ου γαρ μόνο …) και αμέσως προθυμοποιήθηκε να αντιγράψει τα ονόματα και να μας τα ταχυδρομήσει προκειμένου να συμπληρώσουμε τα ονόματα που λείπουν από τον δικό μας κατάλογο, που έχουμε αναρτήσει στο δεξί πλάι της αρχικής μας σελιδας του blog μας. Εμείς βέβαια πονηρά σκεπτόμενοι του ζητήσαμε – δήθεν για να μη τον ταλαιπωρήσουμε – να φωτοτυπήσει  τα «τεφτέρια» του (που με αγάπη διατηρεί σχεδόν 40 χρόνια!) προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση και στις βαθμολογίες μας, αλλά δεν το πείσαμε…
Τα «νέα» λοιπόν ονόματα συμμαθητών μας – από το 2ο τμήμα- είναι 15 ( Λοράνδος, Νάνος, Νέγκας, Ουγγαρέζος, Παντικίδης, Παπαγεωργίου, Παπακωνσταντίνου, Σιάφας, Τεζάρης, Τσουκαλάς, Φανιουδάκης, Χατζημιχελάκης, Στριγγάρης, Χριστόπουλος Α. και Τσακαμής.) Από τους καταλόγους που μας έστειλε επαληθεύσαμε τα αναρτημένα ονόματα των συμμαθητών μας και συμπληρώσαμε τα μικρά ονόματα που λείπανε.
Κρίμα που δεν τον είχε καθηγητή και το 1ο μας τμήμα , διότι εκτός όλων των άλλων , θα είχαμε την ευκαιρία να συμπληρώσουμε το κατάλογό μας …
Εντύπωση πάντως προκαλεί ο μεγάλος αριθμός μαθητών στο 2 τμήμα μας. 67 μαθητές ! Χαρά στο κουράγιο των καθηγητών μας , διότι δεν ήμασταν και …αρσακειάδες.

Μαζί με τον κατάλογο της τάξης μας, μας έστειλε και τον κατάλογο της Τάξη Α1 Λυκείου (Δ1 Γυμνασίου) Σχολικό έτος 1965-1966, του αγαπημένου του μαθητή Βαζαίου Νεκτάριου και Αποφοίτων 1968 (στην πλειοψηφία). Κρίναμε σκόπιμο να τον δημοσιεύσουμε για να ενημερωθούν, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν δημιουργήσει το δικό τους Έκτο-blog.

α) Όλα ονόματα των συμμαθητών μας από τον κατάλογο του Καθηγητή μας.
 Τάξεις Γ2 & Δ2 των Σχολικών ετών 1966-67 & 1967-68. 

β) Όλα ονόματα των μαθητών τηςΤάξης Α1 Λυκείου (Δ1 Γυμνασίου), 
Σχολικό έτος 1965-1966 και Αποφοίτων 1968 (στην πλειοψηφία).

4 σχόλια:

 1. Όπως μας είπε ο καθηγητής μας, αρκετά από τα "νέα" ονόματα συμμαθητών μας ήταν λογικό να μη τα θυμόμαστε, διότι είχαν έρθει στο Β Εξάμηνο του Δ2 και ίσως να έφυγαν την επόμενη χρονιά.Ίσως να μην άντεξαν το "αυστηρό" ΣΤ Γυμνάσιο...
  Στον κατάλογο που μας έστειλε ο καθηγητής έχει παραληφθεί το όνομα του Στριγγάρη (καθώς και του Σιώζου)το οποίο όμως ακούγεται στο 2o video της ανάρτησης "Τα video της συνάντησης (24/8) στη Νυμφασία" Εκεί ακούγεται και το όνομα του Παναγόπουλου , με την επισήμανση ότι διέκοψε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επίσης, χάρη στον κατάλογο του καθηγητή μας εντοπίσθηκε ο Χατζημιχελάκης, στη φωτό 10 της ανάρτησής μας "Κάποτε στην Επίδαυρο, στο Άργος, στον Ωρωπό και στη Ρόδο" (17/2/2011)και ανάμεσα σε Πισιμίση - Μησιακούλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Εντύπωση πάντως προκαλεί ο μεγάλος αριθμός μαθητών στο 2 τμήμα μας. 67 μαθητές ! Χαρά στο κουράγιο των καθηγητών μας , διότι δεν ήμασταν και …αρσακειάδες.»
  Στον αρχικό … αυτοσχολιασμό του συντάκτη θα ήθελα να προσθέσω ένα σχόλιο κι να θυμίσω ένα περιστατικό, με τον Σταλίκα, τον Τσέρτο και τον Παπαβασιλείου (Rex).
  Σχόλιο:
  Εμείς ωχριούσαμε στην συμπεριφορά απέναντι στις … Αρσακειάδες. Μπορώ να πω ότι είμασταν ένα … παρθεναγωγείο αρρένων. Στο 12ο , ή σε άλλα σχολεία θηλέων – μεταξύ των οποίων και το … πασίγνωστο για την συμπεριφορά των μαθητριών Αρσάκειο – γινόταν το έλα να δεις. Ρωτείστε όποιον καθηγητή δίδαξε σε θηλέων … τω καιρώ εκείνω!
  Περιστατικό:
  Τους θυμάστε άραγε;
  - Παπαβασιλείου, ο επονομαζόμενος Rex – είτε από την ομοιότητά του προς τον ηθοποιό Rex Harrison («Ωραία μου κυρία», «Κλεοπάτρα» κ.ά.), είτε κατά παραφθορά του λατινικού res (= πράγμα), που συνήθιζε να αποκαλεί τους μη … αξιόπιστους συμμαθητές μας, τους οποίου γενικώς καταχέριζε με εκείνο τον χάρακα, τον θυμάστε;.
  - Τσέρτος, γνωστός ζωηρός έφηβος στο Β τμήμα και
  - Σταλίκας, ο μη μου άπτου Θεόδωρος, λόγω του ότι προσπάθησε σαν νήπιο να … δραπετεύσει από τα κάγκελα της βεράντας και παρ’ ολίγον να δραπετεύσει το μυαλό του από το κρανίο. Με μεγάλη ευπάθεια λοιπόν στο κεφάλι.
  Μάθημα πρωινής βάρδιας, ο Rex στην έδρα, με τον κατάλογο ανά χείρας, ο τρόμος να πλανιέται … σαν φάντασμα …πάνω από την τάξη…
  - … Τσέρτος, στο μάθημα!
  - Απούσα!, ακούγεται μια φωνή από την αριστερή σειρά των θρανίων.
  Ακολουθεί ένα εκρηκτικό γέλιο.
  Ο Rex, σηκώνει το βλέμμα πάνω από τα γυαλιά, το περιφέρει αγριωπά δίκην ορνέου πάνω από τα κεφάλια μας, το γέλιο κόβεται ακαριαία.
  - Το φύλο θα του ελέγξουμε μωρέ!
  Και συνεχίζει:
  - Ποιος το είπε;
  Η σιγή κοβόταν και δύσκολα με το μαχαίρι και ο Rex κατεβαίνει από την έδρα κραδαίνοντας τον χάρακα, σαν Δαμόκλεια σπάθη, ρωτάει τον Πετροδασκαλάκη (αν θυμάμαι καλά), στο μπροστινό θρανίο της μεσαίας σειράς, ο Βαγγέλης σηκώνει τους ώμους, ο Rex ζυγιάζει την αντίδραση, ο Πετροδασκαλάκης είναι σεμνός μαθητής δεν μπορεί να είναι αυτός, ρωτάει τον Χριστόπουλο, τον Βασίλη, δίπλα μου, ο Βασιλάκης με το γνωστό πλατύ χαμόγελο, αντιδρά το ίδιο, τον προσπερνά μ’ ένα βλέμμα, καλά εσύ τώρα με δουλεύεις αλλά έχε χάρη που κάθεσαι δίπλα στον Πουλή, δεν είσαι κι εσύ …, προσπερνά το τρίτο θρανίο και σταματά στο επόμενο. Ο Σταλίκας κοιτά ίσια μπροστά μέσα από τα χοντρά γυαλιά που φορούσε, και δεν αντιδρά καθόλου στην ερώτηση. Ίσως και να μην κατάλαβε ότι ο Rex τον ρωτούσε.
  Η Δαμόκλεια σπάθη κατέβαινε με φόρα με στόχο το κεφάλι του Θόδωρα. Ίσως η πνιχτή κραυγή από το σύνολο των συμμαθητών μας αφύπνισε τον Σταλίκα που έγειρε το κεφάλι δεξιά για να αποφύγει το μοιραίο χτύπημα. Ο χάρακας τον βρήκε λίγο πιο κάτω από το δεξιό αυτί. Και πέφτει … λιπόθυμος (;) από φόβο, από πόνο, μάλλον από … πλάκα.
  Κι αρχίζει το πανηγύρι!
  - Φονιά! Φωνάζει στο Rex, ο Τάσος ο Οικονομόπουλος. Το σκότωσες το παιδί!
  Το γενικότερο ουουου από την τάξη κάνει τον Rex να συνειδητοποιήσει το τι είχε κάνει και το τι παρ’ ολίγον να έκανε, κίτρινος σαν το φλουρί, με τρεμάμενα χέρια – που όμως δεν άφησαν τον χάρακα να πέσει – προσπάθησε να δικαιολογηθεί στον Παπαϊωάννου, στο γραφείο που μεταφέραμε τον … λιπόθυμο (;) Σταλίκα, που συνήλθε και με την γνωστή … νιαουριστή φωνή του, διαμαρτυρόταν για το γεγονός στον Παπαϊωάννου.
  Τέλος καλό, όλα καλά, το επεισόδιο έλαβε τέλος, όλα επανήλθαν στην θέση τους, μόνο ο χάρακας δεν επανήλθε μια και δεν άλλαξε θέση σε καμιά στιγμή του συμβάντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διάβασα στο http://ekto1969.blogspot.com τα σχετικά με κατάλογο κ.Γιαννημάρα και του συμμαθητή μου Νεκταριου .
  Βέβαια υπάρχουν ελλείψεις στα ονόματα και πιστευω να βρεθούν και οι αλλες σελίδες με τα υπόλοιπα.
  Σχετικά με μη υπάρχον BLOG του 1968 , μετα απο σπόντα του Απόστολου Χατζίρη , πριν απο μερικούς
  μήνες , αρχισα σιγα σιγά κάτι τέτοιo με αντίστοιχο ονομα http://ekto1968.blogspot.com
  Βέβαια ειχα και κάποιες αλλες ασχολίες και δεν το εχω ολοκληρωσει ακόμη.
  Ειμαι σε φάση τεστ και προχωράω .
  Εισοδος απο http://ekto1968.blogspot.com or http://stamkous.blogspot.com ( απο ΣΤΑΜατης ΚΟΥΣουρής -STAMatis KOUSouris )

  Ειχα απο καιρό στείλει ενα e-mail σε Πισιμίση με ονόματα που δεν υπάρχαν σε αρχική κατάσταση.
  Ελπίζω να προχωρήσω αφου λύσω κάποια προβλήματα blogikis agnoias.

  Φιλικά
  Σταμάτης Κουσουρής
  stamkous@gmail.com

  ΥΓ χαιρετισματα σε Χατζίρη , Κούγια , Κλουδά , Πισσιμίση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή