ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ Έκθεση ζωγραφικής - digital art 14-23/ΙΟΥΝΙΟΥ/2013


Η γκαλλερί του πολυχώρου «ΣΤΑΒΛΟΣ» παρουσιάζει την ατομική έκθεση του συμμαθητή μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ επ.καθηγητή Ε.Μ.Π, με έργα δουλεμένα στον Η/Υ από το 2000 και μετά.
 Πρόκειται για μια σειρά ψηφιακά επεξεργασμένων έργων, μεικτής τεχνικής, με χρήση εμπορικού αλλά και δικού του λογισμικού.
 Στα έργα του Γ. Καμπουράκη η τεχνολογία συναντά την ποίηση, σ΄έναν φανταστικό κόσμο, όπου όλα είναι πιθανά.
Δημιουργεί μια προσωπική  γεωγραφία από «στοχαστικά τοπία»,  που προκύπτουν είτε από μαθηματικές συναρτήσεις, είτε από προσεκτικά επιλεγμένες  φόρμες, φτιάχνοντας έτσι μια εικονική πραγματικότητα γεμάτη σύμβολα και συνειρμούς
Χρησιμοποιεί την τρισδιάστατη εικόνα που προκύπτει από τη χρήση αλγορίθμων  ως μια καλλιτεχνική απεικόνιση,  που προτίθεται να αλλάξει τα σενάρια του παιχνιδιού και της αφήγησης. 
Αφηγείται τις ιστορίες του με ένα νέο τρόπο, δίνοντας, μέσα από μια αντισυμβατική ματιά, μοναδικές εικόνες που  ξεχωρίζουν για την αισθητική ομορφιά και την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού τους.


Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:30
Διάρκεια: 14/6 – 23/6  Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00 – 22:00
Πολυχώρος Στάβλος, Ηρακλειδών 10 – Θησείο. Τηλ. 210 3452502  e-mail  info@stavlos.gr  www.stavlos.gr
Επιμέλεια: Εύα Μαραγκάκη – e-mail evamaragaki@yahoo.comΟ Δρ. Γιώργος Καμπουράκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Σχολής ΗΜΜΥ του ΕΜΠ. Πρώην Δημοσιογράφος - Δ/ντης περιοδικών «ΗΧΟΣ & Hi-Fi», «ΟΠΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», «ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ». Εχει σπουδάσει σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «ΚΟΥΚΟΣ ΜΟΝΟΣ». Μέλος επιστημονικών ενώσεων και Ακαδημιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέλος της 3μελούς διοικούσας επιτροπής του διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες»

5 σχόλια:

 1. Εκπληκτικό πράγματι, το αποτέλεσμα της ζωγραφικής του Γ.Κ, με "χρωστήρα" τη σύγχρονη τεχνολογία.
  Μπραβο κε Καθηγητά !
  Λυπάμαι που φεύγω εκτός Αθηνών και δε θα μπορέσω να παρευρεθώ στα εγκαίνια της έκθεσης. Σίγουρα όμως θα την επισκεφθώ, επιστρέφοντας την άλλη βδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ο γιώργος δεν είναι απλά ο κ. καθηγητής,είναι ο γιώργος της καρδιάς μας και καμαρώνω πολύ που ήταν συμμαθητής μου!νομίζω ότι το να πάμε στην έκθεσή του είναι κάτι τόσο φυσικό ,όπως το πρωί που ξυπνάς και ανοίγεις τα μάτια σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απόλυα. Έτσι ακριβώς είναι και μετά Αγία Παρασκευή.

   Διαγραφή
 3. Αγαπητέ συμμαθητά, εύγε! Κάθε ευχή μου για επιτυχία στην αυριανή σου πρεμιέρα. Τα ... δείγματα που βλέπουμε στην παρούσα ανάρτηση είναι ενδεικτικά ενός ανήσυχου πνεύματος που ερευνά τους ... παράλληλους κόσμους της υλικής και φαντασιακής πραγματικότητας.
  Στην ωμή πραγματικότητα που ζούμε όμως υπάρχουν άπειροι παράλληλο κόσμοι. Αυτό το νιώθεις έντονα μόλις απομακρυνθείς από το κλεινόν άστυ. Και οι άπειροι αυτοί κόσμοι είναι και ασύμβατοι.
  Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν έφερνες την έκθεση και στο νησί.
  Σκέψου το λίγο.
  ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΎΣ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιώργο δεν έχω να πω τίποτα. Να μας δίνης πάντα τόσο όμορφα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή