ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ενθυμήματα από το Γυμνάσιο.

Πολύ ενδιαφέροντα ντοκουμέντα - που αφορούν το Γυμνάσιο - μας έστειλε και πάλι ο Γιάννης Πισιμίσης , απόφοιτος 1967.
Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης με παρεμφερές θέμα (http://ekto1969.blogspot.gr/2012/06/1964.html) , δημοσιεύουμε τα πάρα κάτω:

α) Διλότυπο είσπραξης (19/9/62) ποσού 10 δρχ. του μαθητή (!) Γιάννη Πισιμίση "δια την ανέγερση του ΣΤ' Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών". Είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί το νέο υπερσύγχρονο (για την εποχή του) διδακτίριο και φαίνεται ότι το κράτος δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσει την δαπάνη ανέγερσής του και - μέσω του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΣΤ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - αποζητούσε την οικονομική συμβολή των μαθητών.β) Απόδειξη καταβολής (19/9/1962) ποσού 60 δρχ. - επίσης του μαθητή - "δια υποχρεωτική εισφορά συμφώνως τω Νόμω υπέρ της Σχολικής Εφορείας του Γυμνασίου".


γ) Λαχείο της ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  (15/5/1966) με σκοπό "την ενίσχυσιν του Ταμείου του Συλλόγου".


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί συναπόφοιτοι - του Ηρωϊκού ΕΚΤΟΥ - όλων των .. σειρών, σας χαιρετώ εγκάρδια ευχόμενος να είστε όλοι καλά ! Τα ενθυμήματα και ντοκουμέντα απο την μαθητική μας ζωή , που αρκετοί κατέχουμε ,έχουν μεγάλη συναισθηματική αλλά και .. ιστορική αξία .Χρήσιμο θα ήταν - και το προτείνω - να συγκεντρώσουμε οσα στοιχεία υπάρχουν (έγγραφα-φωτογραφίες-βίντεο ..)και σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα των .. απογόνων μας σημερινών μαθητών του 6ου ΓΕΛ να δημιουργήσουμε μια μόνιμη Εκθεση σε κάποιον χώρο-γραφείο του Σχολείου. Ευελπιστώ οτι η πρότασή μου θα τύχει καλής υποδοχής και θα προχωρήσουμε σε συνεννοήσεις για την καλύτερη δυνατή υλοποίησή της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή