ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Εκδρομή στις Θερμοπύλες.

    Η φωτογραφία ανήκει στο καθηγητής μας κ. Κωστα Γιαννημάρα, που μας την παρέδωσε για δημοσίευση ,την ημέρα που πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας ,στις 1/2.  Την έχουμε αναρτήσει και στο παρελθόν, αλλά εδώ έχουμε και τον ακριβή χρόνο που επισκεφθήκαμε τις Θερμοπύλες δηλ τον ΜάΪο του 1967 , όπως έχει σημειωθεί στο πίσω μέρος της φωτογραφίας.
     Στη φωτογραφία φαίνεται και ο μαθηματικός μας Λυμπερόπουλος , με κουστούμι και γραβάτα !

Υ.Γ . Κάποιοι από τους συμμαθητές μας , που φαίνονται στη φωτογραφία , δεν έχουν αναγνωρισθεί. Μήπως τους θυμάστε;Όρθιοι από αριστερά: Σελετόπουλος, Νικολάου, Παγκαλίδης,.........,.........., ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ (καθηγητής), Πουλής,..........., Λιάγκος, Πιερράκος, Ψυχάρης, Οικονομόπουλος, Μαυρίδης, Προβής,............, Χατζηδήμας, Χάλαρης, Παπαλαμπρόπουλος, Χρυσουλάκης, Παπαζάχος, Μάρκου, Μπακέλας και Μητροκώστας.

Καθήμενοι από αριστερά: Νίκου,........., ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (καθηγητής), Τσαντάνης, Περάκης, Πανταζής, Σιγάλας,........... και .............. 

13 σχόλια:

 1. Όρθιοι από αριστερά : 4ος Καλογείτονας, 5ος Φαφαλιός
  Καθήμενοι από αριστερά : 2ος Βασ. Χριστόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καθήμενοι δεξιά , μετά τον Σιγάλα : Μαντζάκος,Παραβολιάσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 'Έχεις καλή μνήμη, κοπάνες να μην έκανες θα ήσουν πιο καλός

   Διαγραφή
 3. 4ος από αριστερά:γκούμας,δίπλα στον πουλή ο γαβριήλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. βασιλάκη(vchri) πότε θα σε δούμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είμαι της γνώμης ότι αφού η φωτογραφία αφορά τη Τάξη Δ2, λογικά δεν πρέπει να "παίζουν" τα ονόματα συμμαθητών μας από τη Τάξη Δ1(Καλογείτονας, Γκούμας και Γαβριήλ) .
  'Οπότε ας το ψάξουμε λίγο ακόμα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λογικό είναι αυτό που μας λες pcmc, αλλά όσον αφορά την φυσιογνωμία κυρίως του Γαβριήλ παίζει να είναι σε υπερθετικό βαθμό, δεν είναι σίγουρα ο Καλογείτονας αμφίβολος ο Γκούμας.
  Μια ματιά στο φωτογραφικό υλικό μας θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις, αλλά ας το παιδέψουμε ακόμα έχουμε χρόνο, νομίζω;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. στέλναμε κανά δυο από το τμήμα μας σε κάθε φωτό που βγάζατε,έτσι να δείχνετε κάπως,γιατί μόνοι σας........δε λέγατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον για ...κατασκοπεία. Πίσω και διακριτικά τους βλέπω. Τυχαίο;

   Διαγραφή
 8. κάτω αριστερά ο 1ος πολύ μούτρο φαίνεται,μάλλον ο μερέβης είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπητοί φίλοι, η συγκεκριμμένη φωτογραφία "κρύβει" μια μεγάλη ιστορία.
  Όντως περιλαμβάνει κυρίως μαθητές του 2ου τμήματος - και αν δεν σφάλλω ο καθήμενος δίκην ... οδαλίσκης κάτω δεξιά πρέπει να είναι ο Πανουργιάς.
  Επειδή τραβήχτηκαν δύο φωτογραφίες, μια για κάθε τμήμα, για να μην απουσιάζει κανείς από το τμήμα τις φωτογραφίες τις τράβηξε μαθητής του άλλου τμήματος. Τα ονόματα των ... φωτογράφων μου διαφεύγουν, αλλά ο Λυμπερόπουλος σχολιάζοντας αρχικά την φωτογραφία του Δ2 είπε ότι ο φωτογράφος που την τράβηξε ήταν μάλλον αδέξιος, μια και τράβηξε το άγαλμα του Λεωνίδα από την μέση και κάτω ("... καδράροντας το τμήμα κάτω από τα αρχ... του Λεωνίδα"), γεγονός που προκάλεσε ποικίλα αρνητικά σχόλια από τους συμμαθητές του Δ2, σε βάρος των του Δ1. Θέλοντας να επανορθώσει - ο Λυμπερόπουλος - επέκτεινε το σχόλιο, λέγοντας ότι ίσως ο φωτογράφος να ήθελε να αναδείξει το κάλλος και την ρώμη του ήρωα, προκαλώντας το σχόλιο του Χατζηδήμα (αν θυμάμαι καλά): "Από κει φαίνεται το κάλλος και η ρώμη κ. καθηγητά!¨".
  Γενικότερα η φωτογραφία αυτή αποκαλύπτει την αδυναμία εκείνης της εποχής της προσέγγισής μας σαν συμμαθητών, πέραν των προσωπικών μας σχέσεων. Η, ας την ονομάσουμε έτσι "ανταγωνιστικότητα" μεταξύ των τμημάτων προερχόταν από τις αδυναμίες του όλου εκπαιδευτικού συστήματος, που εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα, με άλλη μορφή ίσως.
  Χαιρετώ και περιμένω αδημόνως να ξαναβρεθώ κοντά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το καδράρισμα ήταν εξόχως επιτυχές, ως προς το συμβολισμό του, και ο άγνωστος "δράστης" τίμησε την ιδιότητα του μαθητή του πρώτου τμήματος.

   Διαγραφή
 10. ΝΙΚΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ28 Μαρτίου 2014 - 8:05 π.μ.

  ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΤΖΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή