ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Απόκριες του '72-'73 , με μασκαρεμένο Γυμνασιάρχη του σχολείου μας !Πρόκειται  για τον  αείμνηστο Παναγιώτη Παλούκο, φιλόλογο και γυμνασιάρχη του σχολείου μας , πριν από το 1961 , όταν αυτό λειτουργούσε στην οδό Φαλήρου στο Κουκάκι.

Καταγόταν από την Νυμφασία Γορτυνίας (όπως και ο επίσης καθηγητή μας Κώστας Γιαννημάρας) αλλά τον περισσότερο χρόνο βρισκόταν στη Ζάτουνα, τόπο καταγωγής της γυναίκας του.

Θυμάμαι ότι ο  "κυρ-Καθηγητής" – για τους Ζατουνίτες - δεν περίμενε τις απόκριες για να μασκαρευτεί. Όλος ο χρόνος ήταν ...δικός του! Ντυνόταν με ότι γυναικείο ρούχο έβρισκε και χαιρόταν με τα "χάλια" του, - όπως έλεγε - καθώς οι συμπατριώτες του Ζατουνίτες... τον σχολίαζαν. Αν δεν είχε σχολιασμό, σήμαινε ότι κάτι δεν του πήγε καλά. Σίγουρα εκεί πάνω που είναι, θα διασκεδάζει τους πάντες.

Ο Γυμνασιάρχης μας ήταν αξεπέραστος για την τοπική κοινωνία, μέχρι σήμερα. Σοβαρός, αστείος, ζεστός, φιλότιμος. Απεβίωσε σε ηλικία 90 χρόνων την Πρωτοχρονιά του 1988.

(Πηγή : www.zatounanews.gr - Νικόλης Φίλης)


 


                

4 σχόλια:

 1. Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή, συμμαθητές μου!
  Και προσοχή, μη βαρυστομαχιάσετε αύριο Καθαρή Δευτέρα, έχουμε και κάποια ηλικία... (Επ' ευκαιρία ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσους συμμαθητές μας έχουν γενέθλια σήμερα 2/3 . Εγώ πάντως ξέρω κάποιον, που είναι σκέτο …Τριώδυο !)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιώργο,αυτόν που υπονοείς είναι σκέτο ....Δυότριο, δηλαδή γιορτάζει στις:2/3 ( και όχι Τριώδιο,δηλ. στις 3/2). Χρόνια σου, λοιπόν, πολλά και καλά, με υγεία και χαρά, μια και ο εορτάζων είσαι εσύ!
  Αντώνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σίγουρο είναι ότι βαρυστομάχιασαν οι γαύροι.
  Σοφιστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή