ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

" Μια βροχή να μας σώσει ! " Μια ευρηματική παράσταση.

Με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο συμμαθητή μας Σπύρο Τσίριμπα στην απολαυστική σάτιρα- κωμωδία του Γιώργου Γιαννακόπουλου «Μια βροχή να μας σώσει» , η θεατρική ομάδα "Διάθλαση"  του δήμου Δάφνης-Υμηττού, συνεχίζει από το Σάββατο 11/1/2014 και κάθε δεύτερο Σάββατο μέχρι 19/4/2014  τις παραστάσεις της στο Δημοτικό Θέατρο Δάφνης "Φάνης Χηνάς" – που συστεγάζεται με το Σινέ Δάφνη (πρώην Ριρίκα) - στην οδό Ηλιουπόλεως 77 Δάφνη (Τηλ : 6977585862 & 210 9706339).

Συγκεκριμένα οι παραστάσεις θα γίνουν τις εξής ημερομηνίες (Σάββατο), στις 21:15 :
Ιανουάριος   :  11 & 25    /   Φεβρουάριος :   8 & 22  /   Μάρτιος  : 8 & 22    /   Απρίλιος : 5 & 19Λίγα λόγια για το έργο :
Η φωνή Θεού που ξυπνά το Σωτήρη (Σπύρος Τσίριμπας)– έναν απλό και φορόπληχτο ταβερνιάρη – του ανακοινώνει ότι ο κατήφορος που έχει πάρει το ανθρώπινο γένος δεν έχει σταματημό κι έχει ήδη προγραμματίσει έναν παγκόσμιο κατακλυσμό που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο ! Σε μόνο 7 μέρες ! Ένα εφιαλτικό σενάριο …που δεν μπορεί όμως να γίνει και χειρότερο ! Επέλεξε εκείνον για να φτιάξει την κιβωτό και να σώσει τους λιγοστούς ενάρετους ανθρώπους και τα ζώα – ως είθισται ! Ο Σωτήρης – που οι κατασκευές δεν περιλαμβάνονται στα ταλέντα του μιας και δυσκολεύεται ακόμα και στα Λέγκο –προτιμά να πείσει τον Κύριο ότι στην πραγματικότητα έχει καλοσύνη και ομορφιά αυτός ο κόσμος και δεν του αξίζει να καταστραφεί. Έχει μόνο 7 μέρες ! Φυσικά δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει μόνος του (άλλωστε τι ενδιαφέρον θα είχε ένα έργο για ένα πρόσωπο και μία φωνή από τον ουρανό) έτσι, ζητά την συνδρομή του συνεργάτη του, ενός ατζέντη παρηκμασμένων ψευτοκαλλιτεχνών , που βρίσκει την ευκαιρία να διαφημίσει το «εμπόρευμα» του και να διεκδικήσει ένα καλό μερίδιο στη «μετά τον κατακλυσμό» αγορά. Και μένουν μόνο 7 μέρες !
Ακολουθεί ένα πανδαιμόνιο ερμηνευτικής αρτιότητας, ευφυέστατων κωμικών καταστάσεων, ευρηματικών διαλόγων που σε συνδυασμό με την υπέροχη σκηνογραφία, τις ευφάνταστες χορογραφίες της Έφης Ζαμπέλη, καθώς και την μετρημένη και εξίσου επιτυχημένη μουσική επένδυση, η παράσταση καθηλώνει τον θεατή εκφράζοντας την πεμπτουσία της γνήσιας Αττικής κωμωδίας. Ο σκηνοθέτης Γιαννακόπουλος στοχάζεται πάνω στις δομές και το ήθος της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, καυτηριάζοντας με το οξυδερκές βλέμμα του όλες τις πτυχές που συγκροτούν τον παρόντα κοινωνικό ιστό και τάξεις. Σ’αυτό το κλίμα κινούνται και οι ηθοποιοί εκπλήσσοντας με τον αέρα επαγγελματισμού που χαρακτηρίζει τον θίασο, πλάθοντας χαρακτήρες άμεσους, ζωντανούς δένοντας έτσι το εμπνευσμένο αυτό έργο με τις δικιές τους προσωπικές πινελιές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου