ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

"Τα γηρατειά" του Georges Carlin

Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά...
«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.
Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.
«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου! Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!
Αλλά τότε περνάς στα 30. Ωωωω, τί έγινε εδώ; Ακούγεσαι σαν χαλασμένο γάλα! Αυτός ΠΕΡΑΣΕ, έπρεπε να τον πετάξουμε. Δεν έχει πλάκα πια, είσαι απλά ένας ξινισμένος λουκουμάς. Τι πάει στραβά; Τί άλλαξε;
ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, και τότε ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40. Ουάου! Πάτα φρένο, όλα σου ξεγλυστρούν. Πριν να το καταλάβεις, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και τα όνειρά σου χάνονται...
Αλλά! για περίμενε!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60. Δεν πίστευες ότι θα τα έφθανες!
Οπότε ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60.
Έχεις αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που ΧΤΥΠΑΣ τα 70! Μετά απ'αυτό, η κατάσταση είναι μέρα με τη μέρα. ΧΤΥΠΑΣ την Τετάρτη!
Μπαίνεις ! στα 80 και κάθε μέρα είναι ένας πλήρης κύκλος. ΧΤΥΠΑΣ το γεύμα. ΠΕΡΝΑΣ στις 4:30. ΦΘΑΝΕΙΣ την ώρα του ύπνου. Και δεν τελειώνει εκεί. Στα 90 σου, αρχίζεις να οπισθοδρομείς. «Ήμουν ΜΟΛΙΣ 92».
Και τότε κάτι παράξενο συμβαίνει. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα 100, ξαναγίνεσαι μικρό παιδί. «Είμαι 100 και μισό!».
Μακάρι να φθάσετε όλοι στα υγιή 100 και μισό!!
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ
1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι'αυτά. Γι'αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.
2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους... Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.
3. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ.
4.Απολαύστε τα απλά πράγματα.
5.Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.
6.Τα δάκρυα τυχαίνουν... Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΤΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.
7.Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, ο,τιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.
8.Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.
9.Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.
10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα
Κι αν δεν στείλετε το παρόν σε τουλάχιστον 8 άτομα - ποιος νοιάζεται; Αλλά μοιραστείτε το με κάποιον. Όλοι χρειαζόμαστε να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο κάθε μέρα!!
Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουµε στον τάφο µε ασφάλεια σ'ένα καλοδιατηρηµένο σώµα, αλλά κυρίως για να ξεγλυστρούµε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντληµένοι, φωνάζοντας «...ρε γαµώτο....τί ßόλτα!».

2 σχόλια:

 1. ΩΧΧ !!! Μήπως η παρακάτω «είδηση» αποτελεί μέρος της πλύσης εγκεφάλου για το μέλλον που μας ετοιμάζουν ;

  __________________________________________________________________________________

  Η Sara Dappen γεννήθηκε το 1920, αποφοίτησε από το λύκειο το 1938 και πήρε το πτυχίο της από το κρατικό πανεπιστήμιο της Iowa το 1942.

  Σήμερα είναι 92 χρονών και εργάζεται, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, σε γνωστή αλυσίδα φαστ φουντ της Αμερικής.

  Η Sara εργάζεται εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια, φροντίζοντας για την καθαριότητα του χώρου και την υποδοχή των πελατών.

  «Ήταν πιο ενδιαφέρον να πηγαινοέρχομαι εδώ μέσα και να συνομιλώ με τους πελάτες, από το να κάνω βόλτες στο δρόμο. Αυτό με κρατάει σε εγρήγορση και δεν περνώ τις ώρες μου σε ένα καναπέ» είπε η ίδια στο τηλεοπτικό δίκτυο KCCI 8 News.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορεί πραγματικά - στο πίσω μέρος του διετραμμένου τους μυαλού να σκέφτονται πως θα μας εξωθήσουν σε μια τέτοια επιλογή που να γίνει ανώδυνα αποδεκτή από μια πλειοψηφία ανικάνων, λόγω ηλικίας, να αντισταθούν στις επιταγές τους.
   Το φαινόμενο δεν είναι νέο. Πολλοί που θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν - και μάλιστα όχι μόνον ... γήρατος, εξακολουθούν να απασχολούνται σε κύριες ή δευτερεύουσες εργασίες, μέσα από την ανάγκη τους να επικοινωνούν ενεργά στην κοινωνία κι όχι παθητικά, όπως τους επιβάλλει πλέονη ίδια η κοινωνία. Το δήλωσε άλλωστε και η ίδια:«Ήταν πιο ενδιαφέρον να πηγαινοέρχομαι εδώ μέσα και να συνομιλώ με τους πελάτες, από το να κάνω βόλτες στο δρόμο. Αυτό με κρατάει σε εγρήγορση και δεν περνώ τις ώρες μου σε ένα καναπέ».
   Γιαυτό είναι ανάγκη για κάθε εργαζόμενο να αναπτύσσει ένα "πάρεργο" (επικράτησε ο ... ελληνικότατος όρος "χόμπυ"), ώστε να διατηρούν την ευρωστεία τους μέσα στην πορεία του χρόνου.
   Καλό καλοκαίρι!
   Μανόλης Πουλής

   Διαγραφή