ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 ) στις 8.30 μ.μ. στη Μεζεδοπωλείο «ΑΝΤΑΜΑ» στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Μίνωος 16 τηλ 210-9824441 θα πραγματοποιηθεί η φετινή μας τακτική φθινοπωρινή συνάντηση της Τάξης μας (1969) , που συμπίπτει και με τα 50 χρόνια της αποφοίτησής μας . ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

To Αμερικάνικο όνειρο και ο Ελληνικός εφιάλτης !- George Carlin


Αμερικανός κωμικός (stand-up comedian) και κοινωνικός σχολιαστής.
Κέρδισε 5 Βραβεία Grammy. Επίσης, ηθοποιός και συγγραφέας.
Θεωρείται ο 2ος από τους 100 μεγαλύτερους stand-up κωμικούς σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Comedy Central. (http://en.wikipedia.org/wiki/George_Carlin)

Αξιζει να δειτε το παρακατω βιντεο (απο αυτον πρεπει να "κλεβει" ιδεες ο Λαζοπουλος)
1 σχόλιο:

 1. Πάντα είχα επιφυλάξεις για τύπους σαν τον George Carlin κι ακόμα περισσότερο σαν τον ¨δικό" μας Λάκη Λαζόπουλο. Τί ρόλο τελικά παίζουν στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης και κυρίως στην εκτόνωση της αντίδρασης ενός πλήθους μέσα από μια σάτιρα που ακροβατεί στα όρια του επίσημα επιτρεπτού και της αποδεκτής "αναρχίας";Το γεγονός ότι γίνονται αποδεκτοί από μηχανισμούς εξουσίας, όπως η τηλεόραση ή τα θεσμοθετημένα - από ποιούς άραγε; - βραβεία δείχνει μια σειρά από καταστάσεις που πρέπει να μας προβληματίζουν.
  ΕΝΤΙ: Ναι! Είδατε τι πράγμα είναι η γροθιά μου. Μη σκιαζόσαστε δηλαδή ..., αν κάτσετε φρόνιμα, δεν κάνετε σαματά και μ' ακούτε σε ότι λέω, δεν έχετε φόβο. Είμαι πολύ ενταξει παιδί εγώ - θα δείτε. και το καλαμπουράκι το σηκώνω, και η πλακίτσα μ' αρέσει, μονάχα δεν σηκώνω αντιρρήσεις. Αν μ' ακούτε, θα τα πάμε καλά. Τάξη θέλω εγώ! Τάξη!
  (Σλ. Μρόζεκ "Τάνγκο", μετ. Παύλος Μάτεσις, εκδ. ΗΡΙΔΑΝΟΣ)
  Κάπως έτσι λειτουργεί και το σύστημα. Κι έχω την αίσθηση ότι οι δύο αγαπητοί μας stand up comedians έρχονται να προσφέρουν σ' αυτό - όχι αφιλοκερδώς - τις υπηρεσίες τους, εξηγώντας, διακωμωδώντας, χλευάζοντας μερικές φορές τα "καμώματα" της εξουσίας και ταυτόχρονα εκτονώνοντας την μήνι των τηλεορασόπληκτων θεατών σε ανούσιους αυτοσαρκασμούς και σχολειάκια. Και η αμοιβή τους ικανοποιητική, δε λέω.
  Προσοχή λοιπόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή