ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

...και ο Καραμούζης στη Γορτυνία!

Ένα σύντομο προσκύνημα στη  Γορτυνία (Αρκαδίας) έκανε,  το τριήμερο 11-13 Οκτώβρη, ο συμμαθητής μας Θανάσης Καραμούζης. Ο λόγος; Αφ’ ενός η  καταγωγή της συζύγου του Κούλας ,από τον Βλόγγο της Δημητσάνας, που μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να τον επισκεφθεί και αφ’ ετέρου το ότι δύο γορτύνιοι συμμαθητές του, βρισκόντουσαν στα χωριά τους: ο  Γιώργος Πισιμίσης στη Ζάτουνα και ο Λεωνίδας Γιαννημάρας στην Νυμφασία.
Έτσι λοιπόν βοηθούντος και του καιρού , που ήταν εξαιρετικός ξεναγήσαμε το ζεύγος Καραμούζη στη περιοχή και επισκεφθήκαμε κατ’ αρχήν τον Βλόγγο, έναν παραδοσιακό οικισμό στα 1300μ. με εκπληκτική θέα μέχρι και τη Ζάκυνθο.  Στη συνέχεια  την ιστορική Δημητσάνα , την Ζάτουνα, την Στεμνίτσα , το Ελληνικό , το Ψάρι (όπου γευματίσαμε στην θαυμάσια «Αρκαδιανή»), το Παλαμάρι και την Νυμφασία.
Δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε τις Μονές εκατέρωθεν του Λούσιου ποταμού: Αιμυαλών, Προδρόμου και Φιλοσόφου (Κρυφό Σχολειό).
Επίσης βρεθήκαμε στην Αρχαία Γόρτυνα , πλησίον του Λούσιου ποταμού , απ’ όπου και η φωτογραφία του Καραμούζη με τον Πισιμίση , κάτω  από το πέτρινο γεφύρι.


2 σχόλια:

 1. βρε παιδί μου αυτός ο θανάσης,πόσο ομόρφηνε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είδες τι κάνει το υψόμετρο;
   Εάν όμως, βουτούσε και στον παγωμένο Λούσιο ...

   Διαγραφή