ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 ) στις 8.30 μ.μ. στη Μεζεδοπωλείο «ΑΝΤΑΜΑ» στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Μίνωος 16 τηλ 210-9824441 θα πραγματοποιηθεί η φετινή μας τακτική φθινοπωρινή συνάντηση της Τάξης μας (1969) , που συμπίπτει και με τα 50 χρόνια της αποφοίτησής μας . ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Γιορτάζει ο Γρηγόρης...


Χρόνια  Πολλά !
στον  συμμαθητης  μας
ΑΖΑΡΙΑΔΗ.

Ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός (περ. 329 – 25 Ιανουαρίου 389 ή 390) (επίσης γνωστός ως Γρηγόριος Θεολόγος και Γρηγόριος της Ναζιανζού). Ήταν Αρχιεπίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ο Γρηγόριος είναι άγιος και της Ανατολικής και της Δυτικής Χριστιανικής Εκκλησίας. Στη Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία θεωρείται ως ένας από τους Δασκάλους της Εκκλησίας - στην Ανατολική Ορθόδοξη και στη Δυτική Καθολική Εκκλησία είναι γνωστός ως ένας από τους Τρεις Ιεράρχες, μαζί με τον Βασίλειο τον Μέγα και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.
 Υ.Γ Η διαχείριση  του blog - έχοντας υπ’ όψη και τη σχετική διαφωνία που εκφράστηκε πρόσφατα– σας γνωρίζει  ότι η ανάρτηση ,μαζί με τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους εορτάζοντας συμμαθητές μας, της εικόνας του αγίου (του οποίου φέρουν το όνομα) καθώς και απλά και μόνον βιογραφικών του στοιχείων, θα κλείσει τον κύκλο της στις 25/3/12.

13 σχόλια:

 1. Όχι, μην το κόβετε!!! Θα τσαντιστεί ο Καράτε κι άντε μετά να μαζεύουμε τα κομμάτια των blogs.


  Χαιρετισμούς σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχει δίκιο ο διαχειριστής. Δεν έχει νόημα η επανάληψη των βιογραφικών των αγίων ή "αγίων". Όταν κλείνει ένας χρόνος, η θεματολογία δεν επαναλαμβάνεται και αυτό, άσχετα με τις ενστάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξέχασα (;) τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον Γρηγόρη. Ελπίζω να τα πούμε την Παρασκευή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ελπίζω τα Χρόνια Πολλά να μην "κοπούν"!
  Χρόνια πολλά Γρηγόρη μας!

  Υ.Γ. Το ρολόϊ εξακολουθεί να έχει ακρίβεια 10 ωρών. Μήπως ο Sot Rods μπορεί να κάνει κάτι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γρηγόρη χρόνια πολλά και όρθια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και δεν μίλησε κανείς, τέτοιες ώρες τι να πεις.
  Γύρω στις 7 και κάτι το βράδυ, οι πρώτοι ιστότοποι ανέβασαν την είδηση του τραυματισμού σε τροχαίο ατύχημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Η ελπίδα πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό διαψεύδεται, κατά τραγικό τρόπο, λίγο μετά τις 11.
  Από κει και πέρα οι αντιδράσεις είναι τραγικές.
  Τα κανάλια μας (όσο μπόρεσα να διπιστώσω) αρκέσθηκαν σε μια απλή ανακοίνωση και συνέχισαν το πρόγραμμά τους σαν να επρόκειτο για ένα σύνηθες τροχαίο ατύχημα με επώνυμο θύμα. Άλλωστε είχαν πολύ σοβαρότερα θέματα (όπως τον ανανήψαντα Μιχαλάκη) να ασχοληθούν, είναι ώρα τώρα να αλάζουμε πρόγραμμα για ένα σκηηνοθέτη που έχει και αργά πλάνα;
  Τελικά φτωχύμαμε, άραγε, από την απώλεια μιας τεράστιας πνευματικής προσωπικότητας;
  Δεν νομίζω. ΄Εχουμε πτωχεύσει προ πολλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σοφιστή, έμαθα ότι ο Μιχαλάκης δεν διάβασε το Μνημόνιο 1 γιατί ήθελε να το δει στο σινεμά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Να ξεκινήσω με τις κλασσικές ευχές, έστω και με μια μέρα καθυστέρηση. Χρόνια καλά αδελφέ Αζαριάδη. Κάθε χαρά ... στα ...!
  Και μια και τό 'φερε η κουβέντα: "Ο Γρηγόρης εγρηγόρει κι ο ...Μιχάλης εμελέτα κι ο Γρηγόρης τηνε πήρε του Μιχάλη τη γυναίκα!". Για να καταλάβουμε δηλαδή γιατί κάποιοι δεν ... εμελέτησαν το μνημόνιο. Τα αμελέτητα!
  Όσο για τον Αγγελόπουλο... Τί περιμένουμε; O tempora o mores!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. pcmc,από δω και πέρα να βάζεις φωτογραφίες αυτών που γιορτάζουν,π.χ. γιορτάζει ο γρηγόρης,βάλε τη μουτσούνα του,γιορτάζει ο λεωνίδας,βάλε φωτό του ρίτσαρντ γκήρ κ.ο.κ.τέλος νομίζω πως την παρασκευή θα έπρεπε να κηρυχθεί γενική αργία για το χαμό αυτού του απίστευτου ΘΟΔΩΡΟΥ,ίσως χρόνια μετά καταλάβουμε τι χάσαμε καθώς,φαντάζομαι,θα μας έδινε και άλλα υπέροχα έργα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι μόνο μουτσούνα αλλά ολόσωμη .Κατά προτίμηση από τα βαπτίσια!

   Διαγραφή
 10. Για το timestamp των αναστήσεων και των σχολίων, έχω να δηλώσω ότι βασίζεται στη διεθνή ώρα. Θα πρέπει συνεπώς να ελέγξει ο αρχηγός του blog (κοινώς "μπλογκάρχης"), τη Zώνη Ώρας στις ρυθμίσεις/διαμόρφωση, που προφανώς έχουν πειραχτεί.

  Κύριε Μπλογκάρχη, η Αθήνα είναι GMT+2.

  (εκτός αν άλλαξε με το Μνημόνιο κι αυτό και δεν το πήραμε είδηση)


  /σρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ώρα είναι η σωστή (GMT +02.00 ΑΘΗΝΑ) αλλά το πρόβλημα είναι της Google. Στην προεπισκόπιση των σχολίων εμφανίζεται η σωστή ώρα , τοποθετημένη κάτω από το σχόλιο. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζει το blog του 70 καθώς επίσης και άλλα blogs.

   Διαγραφή
 11. Αφιερωμένο εξαιρετικά

  Άμα γεννιέται ένα παιδί,
  όλη η φαμίλια του ευχεται έξυπνο να γίνει.
  Εγώ που, με την εξυπνάδα μου,
  ρήμαξα τη ζωή μου,
  ελπίζω ο γιος μου
  αγράμματος να μείνει και φτωχός στο πνεύμα.
  Έτσι θα ζήσει γαλήνια κι ωραία
  σαν υπουργός της κυβερνήσεως.
  Su Tung-p'o, 1036-1101

  Για την αντιγραφή
  Ιωσήφ Φιλάγρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή