ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 ) στις 8.30 μ.μ. στη Μεζεδοπωλείο «ΑΝΤΑΜΑ» στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Μίνωος 16 τηλ 210-9824441 θα πραγματοποιηθεί η φετινή μας τακτική φθινοπωρινή συνάντηση της Τάξης μας (1969) , που συμπίπτει και με τα 50 χρόνια της αποφοίτησής μας . ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίαση βιβλίου.


     Πρόκειται για ένα βιβλίο του συνομήλικού μας Νικόλη Φίλη , εκδότη της εφημερίδας "ΖΑΤΟΥΝΑ" (φίλου του blog μας), που είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ιστορικής έρευνας.
      Στο πολυσέλιδο αυτό βιβλίο, των 512 σελίδων, καταγράφεται ένα κομμάτι της τοπικής ιστορίας του χωριού Ζάτουνα, για τη Παιδεία της και όχι μόνον, από τα σκοτεινά εκείνα χρόνια της Τουρκοκρατίας μέχρι τις μέρες μας.
       Στις σελίδες του θα  διαβάσουμε το πως οι νέοι της Ζάτουνας μάθαιναν γράμματα, στο πρώτο σχολείο που ιδρύθηκε στο χωριό το 1790, ποιούς δασκάλους είχαν και ποίοι ήταν αυτοί. Όπως επίσης και για τα χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας, σε ποιά σπίτια έκαναν μάθημα μέχρι το 1920, χρονιά κατά την οποία η Ζάτουνα απέκτησε το αξιοπρεπές σχολείο της που σήμερα στεγάζει το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη. 

          Το βιβλίο αυτό θα παρουσιαστεί στις 3 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Παρασκευή, στις 7μ.μ., στην αίθουσα Λόγου & Τέχνης, στη Στοά Βιβλίου (Πεσμαζόγλου5, στο κέντρο της Αθήνας), και η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Διάθεση:  Βιβλιοπωλείο «ΑΤΛANΤΙΣ» - Στοά βιβλίου Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα 


6 σχόλια:

 1. Πρόκειται για μια σπουδαία έρευνα με επίκεντρο βέβαια την όμορφη και ιστορική Ζάτουνα, αλλά και με στοιχεία γενικότερου ενδιαφέροντος, που αφορούν τη στοιχειώδη εκπαίδευση στη χώρα μας, όπως προγράμματα και βιβλία.
  Μέσα στο βιβλίο ο αναγνώστης δεν θα βρει μόνο θέματα για την παιδεία αλλά έμμεσα και σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του χωριού, τα εκκλησιαστικά πράγματα, την λαογραφία κ.α.
  Θερμά λοιπόν συγχαρητήρια στον συγγραφέα και φίλο του blog μας, Νικόλη Φίλη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτά τα ωραία κάνετε στη Ζάτουνα και να σου τον Κώστα με τη Νατάσσα φιλοξενούμενους στο χωριό , το περασμένο τριήμερο !
  Για τον πρώην πρωθυπουργό μιλάμε παρακαλώ…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Περίεργο! γιατί πάντα πίστευα ότι ο Κωστάκης ενδιαφέρεται μόνο για hot dog! Φτιάχνουν hot dog στην Ζάτουνα;
  Κι η Νατάσσα, δεν πάει πίσω. Έχει Λουδοβίκειες τάσεις! Όσο για το παντεσπάνι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τώρα mccp τι να σου πω,ο μπούλης και η μπούλα στη ζατουνα,είναι καλό αυτό;ας αποφεύγουμε το χωριό για κανα δεκαπεντάρι χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όχι βρε Σπύρο, μη μας το κάνεις αυτό!
  Για την κακομοίρα τη "Μαργαρίτα" μας τόκανε !!
  Τη Ταβέρνα της Ζάτουνας δηλαδή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πήραμε το πάρα κάτω σχόλιο:

  θερμά συγχαρητήρια στον κ. Νικόλη Φίλη για το ,όντως, σπουδαίο του βιβλίο << Η παιδεία στη Ζάτουνα από την τουρκοκρατία έως το 1973>> και με την ευκαιρία της παρουσίασής του, εύχομαι να έχει πάντοτε επιτυχίες!!

  Παπαδοπούλου Ζωή

  ΑπάντησηΔιαγραφή