ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

...και αυτή τη Δευτέρα παρόντες !

3,60 ο γαύρος σήμερα στη λαϊκή και ήτανε μάπα 5,20 τα μουσμούλια και του φιλίππου αποστ. μαζευτήκαμε στους λαμπίκους να γιορτάσουμε τα γενέθλια του παιχταρά φίλου μας του λάκη που κλείνει τα 34 και ετοιμάζεται να υπογράψει το τελευταίο τριετές συμβόλαιο με τον θρύλο όπου και θα τερματίσει μια ένδοξη καριέρα τον γύρεψε η μάντσεστερ που πάσχει στα σέντερ μπακ η μίλαν και η ουντινέζε αλλά το δήλωσε δε φεύγω απ το θρύλο προς τιμήν του λοιπόν ήπιαμε ένα κρασί στην υγειά του οι γιαννάαακης george elpinoras μήτσος doctor λέων λάκης σπύρος ed io νάναι καλά ο φίλος μας νάμαστε και μεις να ξανασμίξουμε.....
  σπύρος γεω5 σχόλια:

 1. Κάτι γαύρους μεγάλους σαν πάστες βλέπω (πως πάτε από εξετάσεις;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με την ευκαιρία να συγχαρώ και την διαχείριση της σελίδας για το τραγούδι.
   Μαζί με τον τρελό τσιγγάνο (για διαφορετικούς λόγους το καθένα) είναι τα τραγούδια που λατρεύω.

   Διαγραφή
  2. Δημήτρη αν εννοείς το τραγούδι της Γεωργακοπούλου (... τρελές τσιγγάνε για που τραβάς...) ήταν η αιτία που πήγε στα δικαστήρια τον Μάνο Χατζιδάκι επειδή είχε αντιγράψει την μελωδία της, για το τραγούδι του "Αγάπη πούγινες δίκτυο μαχαίρι" και δικαιώθηκε...

   Διαγραφή
 2. Πρόκειται για μεγάλη ιστορία.
  Η πατρότητα (ή μητρότητα εν προκειμένω αν θέλετε)του τραγουδιού αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλης διαμάχης μεταξύ Τσιτσάνη Γεωργακοπούλου και τελικά κατακυρώθηκε στην δεύτερη.
  Δεν ξέρω με βάση ποιά αποδεικτικά στοιχεία διαμορφώθηκε η δικαστική κρίση, πάντως, προσωπικά, στο τραγούδι βλέπω την ανεξίτηλη σφραγίδα του Τσιτσάνη.
  Ακολούθως ο Χατζιδάκις που είχε πει (για την ακρίβεια είχε επαναλάβει) την ρήση "οι μεγάλοι κλέβουν οι μέτριοι μιμούνται" και ο οποίος σε πάρα πολλά έργα του άμεσα (π.χ. έξι λαϊκές ζωγραφιές) ή έμμεσα(π.χ. Ματωμένος γάμος) είχε εμπνευστεί από το λαϊκό τραγούδι, σε συνενόηση με τον Τσιτσάνη διασκεύασε τον τρελό τσιγγάνο σε αγάπη πούγινες δίκοπο μαχαίρι.
  Ακολούθησε η παρέμβαση της Γεωργακοπούλου όπως σωστά γράφεις.
  Όπως και αν έχει πρόκειται για ένα αριστούργημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δικαστική διαμάχη είχε και με το Γιώργο Μητσάκη για το "Φτωχό κομπολογάκι", που και εδώ καταδικάστηκε. Επίσης διάβασα σε Κυριακάτικο ένθετο (13/11) συνέντευξη του Μίμη Πλέσσα που αφηγείται πως ο Μάνος τον έβαλε να παίξει μια ξένη επιτυχία εποχής ( Fly Me to the Moon) και σε 20 μέρες άκουσε την Δήμητρα Γαλάνη να τραγουδάει το "Αγάπη μέσα στη καρδιά"!

   Διαγραφή