ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 ) στις 8.30 μ.μ. στη Μεζεδοπωλείο «ΑΝΤΑΜΑ» στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Μίνωος 16 τηλ 210-9824441 θα πραγματοποιηθεί η φετινή μας τακτική φθινοπωρινή συνάντηση της Τάξης μας (1969) , που συμπίπτει και με τα 50 χρόνια της αποφοίτησής μας . ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Η θεμελίωση του σχολείου μας !

Στις 28 Ιουνίου 1954 έγινε η τελετή της θεμελίωσης του νέου διδακτηρίου
Τελικά ο Βασιλεύς Παύλος - ο οποίος άλλωστε την επομένη μέρα είχε την ονομαστική του εορτή-δεν παρέστη. Όμως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της επομένης στο''ΕΘΝΟΣ", ο θεμέλιος λίθος τέθηκε παρουσία του υπουργού Παιδείας, του δημάρχου Αθηναίων και του μητροπολίτη Αργυροκάστρου.
Ο γυμνασιάρχης Κ. Στεργιόπουλος εκφώνησε τον λόγο στον οποίο αναφέρθηκε στο "ιστορικόν του ζητήματος του διδακτηρίου" ενω ευχαρίστησε "πάντας όσους συνέβαλαν ολίγον η πολύ εις την επιτυχία του αντικειμενικού σκοπού" Από την πλευρά του ο υπουργός κ. Γεροκωστόπουλος "επήνεσε την προσπάθεια του Συλλόγου και ευχήθη όπως το παράδειγμα αυτού μιμηθούν και άλλοι"

Ακολουθούν μερικά καρέ από τη "βουβή" ταινία για τη θεμελίωση του σχολείου , από το αρχείο της ΕΡΤ.

4 σχόλια:

 1. Μαρία Χροναίου-Μπουρλάκη :
  Γιώργο, και πάλι Μπράβο, που ενδιαφέρεσαι για το ΣΤ' Αρρένων, το Σχολείο σου. Νομίζω ότι και ο Ο.Σ.Κ είχε προσθέσει αίθουσες. Μ.Ν.Μ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία, έχω κάνει ειδικό αφιέρωμα για τις παρεμβάσεις του ΟΣΚ (προσθήκη αιθουσών, νέο κτίριο και αναδιαρρυθμίσεις)
   http://ekto1969.blogspot.gr/.../%CE%A4%CE%BF%20%CE%A3%CF...

   Διαγραφή
 2. John Laios :
  Που τα βρίσκεις αυτά Γιώργο ; Συγχαρητήρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ξέρω από τι ακριβώς υλικό είναι ο θεμέλιος λίθος, πάντως απέφυγαν το τούβλο που θα είχε σημειολογικό ενδιαφέρον.
  Παρά ταύτα δεν αποφεύχθηκε η φωτογραφία με την σκοπιά της παρακείμενης φυλακής ανηλίκων (αυτό που το βάζεις) και αμέσως μετά οι αστυφύλακες που περιορίζουν, εντός των ορθών ορίων, τις αυθορμήτως προσελθούσες μαθήτριες, ξέρεις που είναι δυνατόν να φθάσουν αυτές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή