ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινό φεστιβάλ 2015 - Εμπροσνερός Αποκορώνου.

Αγαπητοί φίλοι,
μετά τον κορνιαχτό που καλύπτει την χώρα με τα τελευταία γεγονότα - ένα "στημένο" παιχνίδι που μας έχει αλλοτριώσει - ήλθε η ώρα να δούμε και κάτι πιο δημιουργικό, κάτι που μπορεί να μας προσφέρει μια γαλήνη και μια ικανοποίηση, ότι κάτι φτιάξαμε κι εμείς που δεν μπορούν να μας το πάρουν.
Είναι μια μεγάλη ιστορία με το θέατρο των 1200 περίπου θέσεων που δημιουργήσαμε στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου. Μια ιδέα ριζοσπαστική, για να αντιμετωπιστεί ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, που όμως ανέδειξε μιαν άλλη δυνατότητα της φυλής μας: να παράγει πολιτισμό και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Κι έτσι αυτό το δημιούργημα άρχισε να αποκτά υπερτοπική σημασία, προσφέροντας στους λειτουργούς του - αλλά και στους επισκέπτες του - μιαν ανακούφιση στην "βάρβαρη" καθημερινότητα τους.
Φέτος και σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκόρωνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπροσνέρου καταβάλει μια προσπάθεια να αναδείξει τον χώρο που φέρει το όνομα "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ "ΚΡΕΜΑΣΤΟΣ" ΣΤΟΝ ΕΜΠΡΟΣΝΕΡΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ", διοργανώνοντας μια σειρά από εκδηλώσεις, που ευελπιστεί να καθιερωθούν με το πέρασμα του χρόνου σε καλοκαιρινό φεστιβάλ.
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:
1. 15/7/2015 Κουκλοθέατρο
2. 29/7/2015 Συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη για τα είκοσι χρόνια
                   δισκογραφικής του παρουσίας
3. 07/8/2015 Συναυλία με τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή
4. 18/8/2015 Θεατρική παράσταση με τίτλο "Μια βραδιά συντροφιά με τον
                   Άντον", με δύο μονόπρακτα του Τσέχοφ, συνεργασία του 
                   Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπροσνέρου με τον Θεατρικό Κύκλο και
5. 20/8/2015 "Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου" του Έντουαρντ Άλμπυ, από
        τον Θεατρικό Κύκλο. Η παράσταση θα επαναληφθεί και στις
                   27/8/2015.
(Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις σε προσεχείς ανακοινώσεις).
Σας καλούμε να στηρίξετε τις προσπάθειές μας και να επισκεφθείτε τον χώρο που προσφέρεται σαν μια ιδανική φυγή από την καθημερινότητά μας.
Πως πηγαίνετε εκεί: Μετά τις Βρύσσες Αποκορώνου, στον δρόμο προς Σφακιά, στρίβετε δεξιά στον δρόμο με την πινακίδα "ΕΜΠΡΟΣΝΕΡΟΣ - ΚΡΕΜΑΣΤΟΣ"  και ο δρόμος σας οδηγεί ακριβώς στο θέατρο.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
Μανόλης Πουλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου