ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρασκευή 1 Ιουνίου, στις 7 μ.μ στο Δημαρχείο Χολαργού : Παρουσίαση του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος,του συμμαθητή μας Γρηγόρη Αζαριάδη.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Κυριακή 14 Απριλίου : 2η γιορτή Αλληλεγγύης στην οδό Πυθέου, στο Νέο Κόσμο.


Περιλαμβάνει:
    1) Χαριστικό παζάρι ρούχων, 
    2) Λαμπάδες από τα παιδιά της λέσχης μας, 
    3) Κατασκευές, 
    4) Παιχνίδια με την κλόουν ΗΡΑ, 
    5) Συλλογική κουζίνα, 
    6) Δωρεάν κρασί,προσφορά από το ΤΕΙ αθήνας, 
    7) Συμμετοχή πολλών συλλογικοτήτων.
Συναυλία στο γήπεδο του Πρωτέα με τους: "κόντρα στον άνεμο","μαθητικό συγκρότημα 6ου γυμνασίου","μαθητικό συγκρότημα μουσικού σχολείου αλίμου","MUSIC VIRUS".


Λίγα λόγια για τη Λέσχη Αλληλεγγύης.
Η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά είναι από τις έννοιες που μαζί με την κρίση και τις συνέπειές της αποτελούν από τις πλέον επίκαιρες της εποχής. Συνήθως συνδέονται με μη κυβερνητικές οργανώσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα, ομάδες προσφοράς. Ανεξάρτητα από τον θετικό ρόλο που έχουν όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, αφήνουν συνήθως ένα μεγάλο κενό. Ακόμη και αν οι εξυπηρετούμενοι εκεί καλύπτουν ένα μέρος των υλικών αναγκών τους, είναι δύσκολο να ξεφύγουν από μία αίσθηση οίκτου. Οργανώσεις όπως η Λέσχη Αλληλεγγύης Νέου Κόσμου (2011) έρχονται ακριβώς να προσπαθήσουν να καλύψουν αυτό το κενό. Εδώ, όσοι καταφεύγουν προκειμένου να πάρουν είτε υλική είτε άλλου είδους υποστήριξη, φροντίζουν παράλληλα να δώσουν ο καθένας ό,τι μπορεί. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα προχωράνε ένα βήμα παραπάνω.

4 σχόλια:

 1. Η εκδήλωση γίνεται δίπλα στο Γυμνάσιό μας και στη συναυλία παίρνει μέρος και το μαθητικό συγκρότημα του ΣΤ Γυμνασίου.
  Γι' αυτό να μη λείψει κανείς απόφοιτος της τάξης μας.
  Ψυχή της Λέσχης Αλληλεγγύης είναι ένας δικός μας άνθρωπος: ο Πρόεδρος! Μπράβο Σπύρο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή επιτυχία στη δράση της λέσχης σας!
  Aντώνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι Σπύρο πολύ ωραία εκδήλωση, συγχαρητήρια.
  Λυπάμαι πολύ που δεν θα είμαι στην Αθήνα.
  Σοφιστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι προφανές, από τον τρόπο ανάρτησης, ότι το αμέσως παραπάνω κείμενο αποτελούσε απάντηση σε σχετικό μήνυμα του Σπύρου.
   Για το λόγο αυτό και με την ευκαιρία της ανάρτησης (πολύ ορθά) του θέματος στην ιστοσελίδα, θα ήθελα, πλέον, να προσθέσω και να υπογραμμίσω ότι παρόμοιες ενέργειες και δραστηριότητες, παρά την αναμφισβήτητη επιδίωξη παροχής βοήθειας, όχι μόνο δεν αποτελούν κινήσεις "φιλανθρωπικού" χαρακτήρα, με την έννοια που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, αλλά επιδιώκουν να φέρουν σε ουσιαστική επαφή τους ανθρώπους και μέσα από αυτό το πλησίασμα, όλοι, να μπορέσουμε να δώσουμε και να πάρουμε, με ισότιμους όρους, ότι περισσεύει και ότι λείπει στον καθένα μας, αντίστοιχα.
   Γιατί σήμερα δεν λείπουν μόνο τα υλικά αγαθά, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, λείπουν η ανθρώπινη επαφή, η αλληλοκατανόηση, το βλέμμα και το χαμόγελο στο διπλανό μας.
   Αυτό που σήμερα εξελίσσεται (και) στην πατρίδα μας είναι μία πολιτική που θέλει, προκειμένου να επιτύχει τις επιδιώξεις της, αφενός να μας κάνει νοιώσουμε ένοχοι για όσα συμβαίνουν και αφετέρου να (ανα)δείξει τον (εκάστοτε) διπλανό μας σαν, επίσης, υπεύθυνο των προβλημάτων, έτσι ώστε να αποκρύψει την αληθινή αιτία.
   Για το λόγο αυτό τέτοιες προσπάθειες που ανατρέπουν, στην πράξη, ΟΛΕΣ τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, αξίζουν κάθε συμμετοχής και στήριξης.

   Διαγραφή