Υπήρξαν Καθηγητές μας.
Τα σκίτσα τους τα βρήκα σε σελίδα τετραδίου μου, που φύλαγα πάνω από σαράντα χρόνια στο πατρικό μου σπίτι (Εκεί βρήκα και ορισμένα βιβλία, τα εξώφυλλα των οποίων έχουν αναρτηθεί στο πλάι του blog μας).
Έδειξα λοιπόν τα σκίτσα στους συμμαθητές μας - με δισταγμό - για αναγνώριση, στη πρόσφατη Μεγαλοβδομαδιάτικη συνάντηση με τον Ιωάννου. Πρώτος ο Καραμούζης τους αναγνώρισε και στη συνέχεια οι υπόλοιποι συμφώνησαν.
Λοιπόν τους αναγνωρίζετε ; Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει αναρτηθεί φωτογραφία τους στα ektoblogs μας.
Υ.Γ Αφορμή να ψάξω για σκίτσα, που έκανα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων – ανάλογα με το πόσο ενδιαφέρον ή όχι ήταν το μάθημα - μου έδωσε μια παρατήρηση του Γιάννη Λάιου, ότι με θυμάται να "μουτζουρώνω" τα τετράδιά μου. Γιάννη σ’ ευχαριστώ , βρήκα κι άλλα σκίτσα εποχής…
Μπράβο στο Γιώργο και στο ταλέντο του, αλλά και στη συχωρεμένη τη μαμα που φύλαγε τόσα χρόνια τα έργα του. Δεν ήμουν στη συνάντηση με τον Ιωάννου λόγω "Κασσιανής" και δεν ξέρω τι είπε ο Καραμούζης πιστεύω οτι στο σχήμα 1 πρέπει να είναι ο Τζαμαλούκας και στο 2 ο Μαλαξιανάκης
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να βοηθήσω τόσο τον Αποστόλη όσο και όποιον άλλο προσπαθήσει, στο Σκίτσο 1 είναι ο Φιλόλογος και Γυμνασιάρχης την χρονιά που δίναμε εισαγωγικές για τη 1η Λυκείου, ενώ στο Σκίτσο 2 είναι ο Θεολόγος που σαν "κακά παιδιά" είχαμε καταργήσει το επώνυμό του και τον φωνάζαμε αποκλειστικά με το παρατσούκλι του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύο λέξεις κλειδιά για βοήθεια:
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Παληός αμυντικός του Παναθηναϊκού
2. Εδωδιματοπωλείον
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήEyedoc έσκισες! Ούτε σταυρόλεξο να λύναμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρος ότι ο Αποστόλης στο στρατό
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ήταν ανιχνευτής.
Ο Εδωδιματοπώλης κάνει μπαμ (νέο κουίζ: γιατί τον λέγαμε έτσι;). Τον φιλόλογο όμως και με αυτόν τον τύπο γυαλιών δεν πρέπει να τον είχαμε εμείς ποτέ. Θα έλεγα πιο πολύ φέρνει στον Κακιούση που μας έκανε Γαλλικά, μετά την Ξένου. Άμα όμως λέτε Φιλόλογος και Γυμνασιάρχης θα πάρω ένα ρίσκο: "Κουλός"?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα διορθώσω τον eyedoc, δεν ήταν αμυντικός.
Ταλεντάρα ο ζωγράφος!!!!!!
1.Το επώνυμο του παληού αμυντικού του ΠΑΟ διαφέρει κατά ένα γράμμα από το όνομα του Φιλόλογου. Γιαυτό και το χρησιμοποίησα σαν κλειδί.
ΑπάντησηΔιαγραφήWIKIPEDIA:Αγωνίστηκε στην θέση του αμυντικού και είχε την προσωνυμία Νίντζα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο απο τον Πανελευσινιακό και το 1977 πέρνει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Το 1997 πηγαίνει στην ΑΕΚ για να σταματήσει το ποδόσφαιρο το 2001 στον Εθνικό Αστέρα. Έχει φορέσει 42 φορές την φανέλα της εθνικής Ελλάδας απο το 1987 εως το 1994.
2. Ο "κουλός" δεν ήτανε, στην εποχή μας Γυμνασιάρχης. Ήταν βοηθός Γυμνασιάρχη με Γυμνασιάρχη τον Πολυδώρου και μετά τον Πρίαμο.
Να διορθώσω τον pcmc.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ θεολόγος, μας συνόδευε στη Ρόδο και φαίνεται στην φωτο 2 της ανάρτησης στις 18/1/11.
τώρα που το δυσκολέψατε τόσο πολύ το κουίζ
ΑπάντησηΔιαγραφήνα πάρουμε τηλέφωνο τον Καραμούζη να μας πει
ποιοί είναι;
Πάω πάσο για τον "αμυντικό". (Ήταν μάλιστα μεγάλη σκοτώστρα και γλίτωνε τις αποβολές και τα πέναλτι ελέω παντοδυναμίας τότε του καπετάνιου. Θυμάμαι σε μια φάση με τον Λαγωνικάκη -πριν ο τελευταίος φύγει από Πανιώνιο για να πάει στον ΠΑΟ- που τον είχε σηκώσει με το κουτουπιέ και τον είχε στείλει κόρνερ. Τον Λαγωνικάκη, όχι την μπάλα! Ο διαιτητής βέβαια έδειξε ...κόρνερ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόμιζα ότι αφορούσε τον έταιρο καθηγητή του οποίου το όνομα είναι ίδιο με παλιό παίκτη του ΠΑΟ και σημερινό της Κούλας.
Αύριο θα δώσω τα ονόματα! Πάντως κοντά είσαστε σ'αυτούς που ήθελα -τότε-να σκιτσάρω (εάν το πέτυχα δεν ξέρω...).
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ονόματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκίτσο 1: Καλαϊτζάκης (Γυμνασιάρχης -Φιλόλογος)
Σκίτσο 2: Λυμπερόπουλος (Θεολόγος)
ΥΓ1. Ας με διορθώσει ο eyedoc, εάν δεν είναι σωστά γραμμένος ο Γυμνασιάρχης.
ΥΓ2. Έχει δίκιο ο eyedoc, ο Θεολόγος εμφανίζεται σε φωτό στο blog μας.
Κάτι μού λέει και μένα τώρα το όνομα του Καλαϊτζάκη. Τον Λυμπερόπουλο όμως τον θυμάμαι πολύ καλά γιατί τον είχαμε μάθημα στις πρώτες τάξεις. Άγιος άνθρωπος. Γιατί όμως τον λέγαμε "Μπακάλη"? Μιλάμε για γενιές ολόκληρες του Έκτου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το "Μπακάλης" λέγεται ότι, όταν κάποτε πήρε στα χέρια του το τετράδιο Θεολογίας συμμαθητη μας, το βρήκε τόσο ακατάστατο και βρώμικο που του είπε "ούτε μπακαλοδέφτερο νάτανε"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι. Είναι λίγο πιο θλιβερό το story. Χειμώνα-καλοκαίρι φόραγε χρόνια ολόκληρα την ίδια καπαρντίνα (η οποία φαίνεται ακόμη και στο σκίτσο σου). Με τον καιρό λοιπόν όχι μόνο είχε αρχίσει να τρίβεται αλλά σε ένα σημείο, κάτω-κάτω, υπήρχε ένας λεκές σαν λαδιά, ο οποίος προφανώς δεν έβγαινε. Ε, δεν ήθελαν και πολύ τα δικά μας καλόπαιδα. Μιλάμε ότι τον έλεγαν έτσι από πολύ παλιά. Πχ. η τάξη του αδελφού μου (1962) που τον είχε όταν το Έκτο ήταν ακόμη στη Φαλήρου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'μουν το Μάη γάϊδαρος, τον Αύγουστο κριάρι, όλο το χρόνο κόκκορας και γάτος τον Γενάρη! Καλή πρωτομαγιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. PCMC, Τα ονόματα είναι ολόσωστα και το ταλέντο του σκιτσογράφου εμφανές.