ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ένα δενδρόσπιτο στο Κατάκολο !

Αυτοψία στο δενδρόσπιτο – που βρίσκεται σε παραλιακό οικόπεδο στο Κατάκολο, 10χλμ από τον Πύργο – ιδιοκτησίας συμμαθήτριάς μας από το ΙΒ’ Θηλέων, πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή (30/6) δύο συμμαθητές μας μηχανικοί, απόφοιτοι του Γυμνασίου μας , προκειμένου να ελέγξουν την στατική του επάρκεια και να της χορηγήσουν το σχετικό πιστοποιητικό.
Πρόκειται – όπως αντιλαμβάνεσθε - για αξιόλογη ιδιοκατασκευή (2012)  με απεριόριστη θέα στον κόλπο του Κατάκολου, του αρχιμάστορα Άγγελου Ρίζου, συζύγου της συμμαθήτριάς μας Ματίνας Α. Πισιμίση (1977) .
Έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στο δενδρόσπιτο, από τους συμμαθητές μας μηχανικούς Γιάννη (1967) και Γιώργο (1969) Πισιμίση – δόθηκε και ρεσιτάλ βιολιού(!) όπως θα δείτε – και της χορηγήθηκε το πολυπόθητο πιστοποιητικό, που της δίνει την δυνατότητα να το δηλώσει στο Ε9 και  να πληρώνει τα …χαράτσια του.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα χαρακτηριστικά του , όπως σημειώνονται σε σχετική ξυλοεπιγραφή αναρτημένη σε εμφανές σημείο του δενδρόσπιτου. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Οικολογική κατασκευή εξ ολοκλήρου από ξύλο, αντισεισμικότητα 100%, αντιτσουτσουναμικότητα 100% για τσουνάμι 3,50 μ. και στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται : ποδαροκουνήστρα και κυάλια για οφθαλμόλουτρο !).  

Φωτό 1
Η πρόσοψη του δενδρόσπιτου με τον αρχιμάστορα , σε πρώτο πλάνο.

Φωτό 2
Η πίσω όψη του δενδρόσπιτου με φόντο τον κόλπο του Κατάκολου .


Φωτό 3
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ λεπτομέρειες  του δενδρόσπιτου.
Φωτό 4
Μέχρι και Μουσείο θα βρείτε στο δενδρόσπιτο...

Φωτό 5
Ο βιολιστής στο δενδρόσπιτο είναι ο Στέφανος -γυιός της συμμαθήτριάς μας - με την αδελφή του Μαρία να τον παρακολουθεί προσεκτικά , κρατώντας στην αγκαλιά της το κουνελάκι της.

Φωτό 6
Η συμμαθήτριά μας ανάμεσα στους συμμαθητές μας και πρωτοεξαδέλφια της.

14 σχόλια:

  1. Προσωπικά με συναρπάζουν κατασκευές αυτού του τύπου γιατί με φέρνουν πίσω στα παιδικά μου χρόνια όπου κάθε καλοκαίρι, στο περιβόλι πρώτου εξαδέλφου του πατέρα μου, παρόμοια κατασκευή είχε διπλό σκοπό, να εποπτεύουμε κυρίως τα πεπόνια και τα καρπούζια, εκτός των άλλων περιβολαρικών(μιλάμε για έκταση περί τα 20 στρέμματα) αλλά και τον ρουχισμό μας μια που μέναμε εκεί από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
    Με την ευκαιρία, παρακαλώ του συμμαθητές μου ειδικότητας πολεοδόμων και πολιτικών μηχανικών τα φώτα τους στο εξής πρόβλημα μου.
    Έχω εκδοσή οικοδομική άδεια που έχει σφραγισθεί εργοστασιακή από 30/3/2011, έχω δώσει ήδη από το καλοκαίρι του 2012 εντολή στο μηχανικό να την οριστικοποιήσει αφού δεν υπάρχουν εργασίες πλέον, (τοποθέτησα σε αγρόκτημα, βαρέως τύπου τροχόσπιτο, κοινός τροχοβίλα) αλλά ο μηχανικός μ'έχει ακόμα στο, "ναι θα το τακτοποιήσω", μέχρι που η εργοστασιακή παροχή ρεύματος λήγει σε μερικές μέρες και μπήκα στην διαδικασία παράτασης.
    Ερώτημα: Μπορώ να τον καταργήσω και να αναθέσω την δουλεία σε άλλων; ναι ή όχι; και αν όχι, τι άλλο μπορώ να κάνω γιατί η γαϊδουρινή υπομονή μου λήγει.
    Επίσης επειδή δεν μου έδωσε ποτέ αντίστοιχο σφραγισμένο αντίγραφο αδείας για χρήση στην ΔΕΥΑ Κορίνθου για απόκτηση ύδρευσης από το δίκτυο της περιοχής, προσωπικά μπορώ να το απαιτήσω από την πολεοδομία και πως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αποστόλη, δυστυχώς καίτοι της ειδικότητας δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω επί της ουσίας, διότι ουδέποτε ασχολήθηκα με ... άδειες και οικοδομικά θέματα. Υποπτεύομαο όμως ότι ο τύπος θα έχει πληρωθεί, οπότε ισχύει το εν Χανίοις ευθαρσώς διατυπούμενον επί της ... συμουσίας: "όποιος προπληρώνει κακά γ@μεί!"

    Επιπροσθέτως, η πρόσφατη ανάρτηση αποδεικνύει ότι όποια πέτρα - εν προκειμένω κορμόν - κι αν σηκώσεις κάποιον Πισιμίση θ' αντικρύσεις!
    Γιατί δεν ΄δεχεται το σχόλιό μου σαν Πουλής και με παραπέμπει στην ανωνυμία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανώλη, πρέπει να υποβάλεις το σχόλιό σου όχι ως "Ανώνυμος" αλλά με τον δικό σου "Λογαριασμό Google".

      Διαγραφή
    2. Μανωλάκη με μπέρδεψες με τον κουμπάρο μου ο ΑΔΧ είναι ο Μήτσους

      Διαγραφή
  3. ΑΔΧ να πας να βρεις τον κόνιαρη,είναι δικηγόρος ειδικός στις κατεδαφίσεις και φτηνός,θα στο γκρεμίσουνε το αυθαίρετο και θα σου κοστίσει λίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόεδρε μη τον μπερδεύεις.
      Δόστου τα τηλέφωνα των δύο Πολεοδόμων συμμαθητών μας - Κ.Γ & Γ.Κ -να κάνει τη δουλειά του ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
  4. Ο όρος αντιτσουναμικότητα είναι .. επιστημονικός και κατανοητός ! Ο όρος ,όμως, αντιτσουτσουναμικότητα να υποθέσω οτι οφείλεται σε .. βραδύγλωσσο σεισμο-τσουναμολόγο ??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατά το:
      -Πως λέγεστε;
      - Παπαπαπαδόπουλος
      -Είστε τραυλός;
      -Όχι. Είχα ένα παραπαππού παπά, ένα παππού τραυλό και ένα ληξίαρχο μαλ@κα!

      Διαγραφή
  5. Προσωρινά βρήκα λύση των προβλημάτων μου και το θεϊκό της υπόθεσης είναι ότι η αναδουλειά που υπάρχει στην οικοδομή (εκεί θέλω προσωπικά να το αποδώσω )παρέχει την ηρεμία και το χρόνο στους υπαλλήλους να ασχοληθούν και να σε κατευθύνουν στο τι πρέπει να κάνης, έτσι και έγινε οπότε πήρα παράταση για ένα χρόνο.
    Πάντως θα βρω τους συμμαθητές πολεοδόμους να τα συζητήσω τα περαιτέρω.
    Ευχαριστώ κυρίως τον Σπύρο, το γκρεμίζω μόνος μου και γρήγορα είμαι μανούλα στην καταστροφή, το πρόβλημα είναι η δημιουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχόλιο επί του σχολίου:
    Το προσφάτως διατυπωθέν με τον ιαπωνικό όρο "τσουνάμι" παλιρροϊκό κύμα, γνωστόν από αρχαιοτάτων χρόνων στον Ελλαδικό χώρο (Κρήτη, περι το 1450 π. Χ.), αλλά και σύγχρονο (σεισμός Θεσσαλονίκης 20/6/1978 προκαλεί παλιρροϊκό κύμα στις ακτές του Λιβάνου ύψους άνω των 6 μέτρων, με αρκετά θύματα)μπορεί να προκαλέσει εγκύρως την διατύπωση αντι-τσουναμικότητα σαν μορφή προστασίας από ένα τέτοιο φαινόμενο.
    Όμως και ο όρος αντι-τσουτσουναμικότητα εμπεριέχει ανεκδοτολογικά μια ορθή απόδοση της έννοιας προστασία από ... τσουτσούνα (με όποια ερμηνεία και μορφή μπορεί να αποκτήσει ο όρος) Για του λόγου το αληθές:

    Χειμώνας 1940, ο πόλεμος μαίνεται στα Αλβανικά βουνά, κι ένας Αμερικανός αξιωματούχος, αποσταλμένος από το State Department για έρευνα πάνω στις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού σε εξοπλισμό, φιλοξενείται σε αντίσκηνο λοχία από τα Καλύβια. Το βράδυ ξεθεωμένος, βγάζει την στολή και ξαφνικά ανακαλύπτει έναν... ψύλλο στ' αχαμνά του και αρχίζει να βρίζει στα αμερικάνικα για την τύχη του και την αποστολή του. Ο δικός μας προσπαθεί να τον καθησυχάσει, εις μάτην, όπου ο Αμερικάνος αναφέρεται στο σπίτι του στην Νέα Υόρκη, έναν διαμέρισμα σε ουρανοξύστη στο Μανχάταν.
    - Τι είναι "ουρανοξύστης" τον ρωτά με απορία ο λοχίας.
    - Όου, είναι ένα σπίτι με πάρα πολλά πατώματα, απαντά ο Αμερικάνος.
    - Δηλαδή πόσα, ξαναρωτά ο λοχίας
    Ο Αμερικάνος αντιλαμβάνεται ότι έχει πεδίον λαμπρόν για να ξεσπάσει την μήνι του, αρχίζει το "δούλεμα"
    - Όου, πάνω από εκατό!
    - Πάνω από εκατό! αναφωνεί έκπληκτος ο λοχίας.
    - Κι αυτός είναι πιο κοντός ουρανοξύστης, συνεχίζει ο Αμερικάνος. Υπάρχει ουρανοξύστης με χίλια, δέκα χιλιάδες,πατώματα.... Εγώ για να καταλάβεις μένω στον ψηλότερο ουρανοξύστη στην Ν. Υ. με εκατό χιλιάδες πατώματα και μάλιστα στο ρετιρέ. Να σκεφτείς συνεχίζει, πριν τέσσερα χρόνια η γυναίκα μου μου ζήτησε να καρφώσω ένα καρφί στην βεράντα, για να απλώσει την μπουγάδα, μου γλυστράει το σφυρί και πέφτει έξω από την βεράντα. Την άλλη μέρα έφυγα για αποστολή στην Τεχεράνη και χτες πήρα ένα γράμμα από την γυναίακα μου που μου γράφει ότι το σφυρί δεν έφτασε στον δρόμο ακόμα!
    Ο λοχίας παρακολουθεί έκπληκτος, αλλά αντιλαμβάνεται ότι ο Αμερικάνος τον ... "δουλεύει" και ...
    - Έτσι, ε; Έχετε στο Αμέρικα πολύ μεγάλα πράγματα. Αλλά κι εμείς στην Ελλάδα έχουμε μεγάλα πράγματα. Στα Καλύβια, το χωριό μου παράγουμε μεγάλα ... αγγούρια! Ποτίζει ο περιβολάρης την αγγουριά, μεγαλώνει το αγγουράκι, την ξαναποτίζει και το αγγούρι γίνεται τόσο που περνάει την πλατεία του χωριού, την ξαναποτίζει και το αγγούρι φτάνει στον Πειραιά, συνεχίζει να ποτίζει και το Αγγούρι διασχίζει Μεσόγειο, περνάει το Γιβραλτάρ, διασχίζει τον Ατλαντικό και σκάει μύτη στην Νέα Υόρκη!
    - Σοβαρά ρωτάει ο Αμερικάνος.
    - Αμ τι, ψέμματα; Και το αγγούρι ξέρεις είναι αναρριχητικό, ψάχνει να βρει έναν ψηλό ουρανοξύστη να σκαρφαλώσει κι αφού δεν του κάνει ο "κοντός" των εκατό πατωμάτων, απορρίπτει κι αυτόν των δέκα χιλιάδων πατωμάτων, καταλήγει στον μοναδικό των εκατό χιλιάδων πατωμάτων!
    - Σοβαρά, ξαναρωτάει ο Αμερικάνος.
    - Αμή, συνεχίζει απτόητος ο δικός μας. Και αρχίζει να σκαρφαλώνει! Πότίζει ο περιβολάρης, ανεβαίνει το αγγούρι! Ποτίζει και ανεβαίνει, ποτίζει κι ανεβαίνει. Κάποια στιγμή περνάει το στηθαίο της βεράντας του διαμερίσματος του ρετιρέ, όπου βλέπει στο βάθος μια κυρία να απλώνει την μπουγάδα της. Την πλησιάζει αθόρυβα από πίσω, ποτίζει ο περιβολάρης κι αρχίζει να σκαρφαλώνει στην γάμπα της!
    - Σταμάτα φωνάζει ο Αμερικάνος, αυτή είναι η γυναίκα μου!
    - Ο περιβολάρης όμως δεν ξέρει και ποτίζει κι άλλο! Το αγγούρι έχει φτάσει πάνω από το γόνατο, συνεχίζει ο λοχίας.
    - ΣΤΑΜΑΤΑ!!! ουρλιάζει ο Αμερικάνος, ΑΥΤΗ ΕΊΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ!!!
    - Ρε παλιοπ..., λέει ήρεμα ο λοχίας, ή αφήνεις το σφυρί να πέσει κάτω ή λέω στον περιβολάρη να συνεχίσει το πότισμα!

    Ο μύθος δηλεί ότι το δενδρόσπιτο διαθέτει μια αντι-τσουτσουναμικότητα τουλάχιστον 3.50 μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Μανόλη για το γλαφυρό περιστατικό ,από τον χειμώνα του 1940!
      Που θα το αγνοούσαμε, άν δεν γινόταν το τυπογραφικό λάθος...

      Διαγραφή
    2. "Ουδέν κακόν αμιγές καλού" !!

      Διαγραφή
  7. Συγνώμη Μανώλη αλλά το πότισμα πρέπει να συνεχιστεί διότι θα γίνει πικρό το αγγούρι και είναι κρίμα επειδή η παροιμία λέει άλλος το τρώει και ζορίζετε και άλλος το τρώει και δροσίζετε πουθενά δεν λέει πικρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή