Όπως μας πληροφορούν τα αδελφά blogs των αποφοίτων 1970 και 1972 την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στην κοινή συνάντησή των προς τιμή του καθηγητή των κ. Λ. Μπενάκη θα παρευρεθεί και η καθηγήτρια κα Ε. Ξένου , και δικιά μας καθηγήτρια Γαλλικών όταν αντικατάστησε την Περισοράτη.
Η πρόσκληση για συμμετοχή είναι ανοικτή και σε μας ,αρκεί μέχρι την Τρίτη 25 Ιανουαρίου να δηλώσουμε ενδιαφέρον στα τηλέφωνα ή να στείλουμε e-mail στα blogs των.
Από την τάξη μας θα παρευρεθούν τα 2/3 της Τρόικας του blog (Χατζίρης,Πισιμίσης) ενώ το άλλο 1/3 (Γιαννακάκης) θα ανηφορίζει την ίδια μέρα για το Άγιο Όρος προκειμένου να προσευχηθεί για τη …μακροημέρευση του blog μας (απουσία δικαιολογημένη)!
Με αφορμή την συνάντηση αυτή δημοσιεύουμε 2 φωτογραφίες για να φέρουμε στη μνήμη μας δύο ακόμα συμπαθείς μας καθηγητές – Μαθηματικοί και δύο- τον Λυμπερόπουλο και τον Πέτρο Ζούνη . (φωτό αρχείο Θ.Γιαννακάκη).
Λυμπερόπουλος -1968 Εκδρομή στον Άγιο Κωνσταντίνο |
Πέτρος Ζούνης -1969 στο Ωρωπό (από αριστερά: Χατζίρης, Καλτσάς, Αγκορτσάς, Κουντούρης,Γαβριήλ, Γεωργάτσος, Γιαννόπουλος,Γιαννακάκης, Λαμπρινός,Προβής κ.α) |
Επιμέλεια ανάρτησης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ
Πάρα πολύ συγκινητικές στιγμές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Λυμπερόπουλος είναι αυτός με το πρόβλημα στο ένα χέρι που δεν άνοιγε τελείως;
Αν ναι, θα μπορούσα να σας θυμίσω ένα ευτράπελο μεταξύ εμού και του Λυμπερόπουλου.
Όμως, επειδή ο κάθε ένας από μας θα έχει κάποιο φωτογραφικό υλικό, όπως και αναμνήσεις,
καλές ακόμα και όχι ιδιαίτερα καλές, καλό θα ήταν να δημιουργηθεί αποθήκη όπου μέσω επιλογής να ανατρέχουμε για επισκόπηση χωρίς να φορτώνουμε την κύρια σελίδα.
Π.χ. Ήταν ένα μικρό καράβι, μπορεί να είναι το link μέσω του οποίου θα πηγαίνουμε στη βάση με τα σχετικά δεδομένα.
Πρόταση!!!
Από Α.Δ.Χ. ή αγαθός, ή Βέγγος.
Ο Πολυδώρου (θεολόγος), είχε αγκύλωση στο δάκτυλο του δεξιού χεριού (παράμεσος). Απ΄ότι θυμάμαι ο Λυμπερόπουλος ήταν Ο.Κ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες τα eyedoc γιατι δεν με πιστεύουν και έχουν το Σπυρο Πολυδώρου σαν φιλόλογο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη παίδες αλλά έχει γίνει λάθος αναφορά στην φωτογραφία περί 2 μαθηματικών, τυχαίο δεν νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Πολυδώρου ήταν οικογενειακός φίλος και η κόρη του ήταν μαθήτρια του πατέρα μου. Λυμπερόπουλοι υπήρχαν δύο. Ο θεολόγος, που ήταν μαζί μας στην εκδρομή στη Ρόδο, (φαίνεται στη φωτογραφία μπροστά από το Μουσείο της Ρόδου)και ο Μαθηματικός, γνωστός και από το θεώρημα του "Ντε Σκούπ" που φαίνεται στην φωτογραφία έξω από το πούλμαν. Πίσω από τη φωτογραφία αναγράφονται το όνομά του, η ειδικότητά του, το ότι ο άλλος είναι ο οδηγός του πούλμαν και ο τίτλος "οδεύοντας προς Θερμοπύλας 1968"
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ θεολόγος Λυμπερόπουλος, είναι πέμπτος από τους όρθιους αριστερά, στη φωτογραφία της Ρόδου που αναρτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤότε γιατρέ, ο συγκεκριμένος δεν άνοιγε το δεξί χέρι πλήρως όταν έγγραφε στον πίνακα, εκτός αν είχαμε στο τμήμα άλλον μαθηματικό και τα μπερδεύω, ου γαρ .......
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι μαθηματικοί του τμήματος ήταν οι : Κορώνης, Λυμπερόπουλος και Ζούνης. Όσο για την έκταση του χεριού του Λυμπερόπουλου, μπορεί να έχεις δίκαιο και να μην το θυμάμαι εγώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ με τον Α.Δ.Χ. ο Λυμπερόπουλος ο μαθηματικός είχε πρόβλημα έκτασης στο δεξί χέρι και δυσκολευότανε όταν έγραφε με κιμωλία στον πίνακα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠίσω από τον Θανάση πρέπει να είναι ο Γιώργος
ΑπάντησηΔιαγραφήο Γιαννόπουλος.Την Παρασκευή ο Διαβάτης έχει
σπέσιαλ πρόγραμμα,κουνηθείτε!
Λάκη,μάλλον έχεις δίκιο για το χέρι του
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυμπερόπουλου,δεν το τέντωνε καλά,γι' αυτό όταν
έδινε βαθμούς μέχρι 8 μου έβαζε.
Παρότι παρωχημένο, θα επαναφέρει στις μνήμες όλων μας κάποια στοιχεία:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι τέσσερεις μαθηματικοί που συνόδεψαν εκείνα τα χρόνια την τάξη μας είχαν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τικ θα τα λέγαμε σήμερα:
Ο Βασίλης ο Κορώνης κυκλοφορούσε πάντα το χειμώνα με ένα καμηλό παλτό και μπαίνοντας στην τάξη (Α και Β Γυμνασίου), έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση με τον λαιμό κι έλεγε :"Γράφετε!". Όσο για τον κατάλογό του προκαλούσε ... κόψιμο. Άλλο χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν έμπαινε ποτέ στην εκκλησία του Αη Γιιάννη, στον εκκλησιασμό - λόγω ιδεολογίας. και βέβαια μετά τον εκκλησιασμό μύριζε πάντα ούζο. (Αργότερα, τον δεκέμβρη του '67 μας είπαν ότι τον ... τραυμάτισε ένα ... αγριογούρουνο σε κυνήγι στην Κοζάνη!).
Στην Γ Γυμνασίου είχαμε την Μπουλιώτου - άλλη περίπτωση. Αυτή έκανε παρέα με μια φιλόλογο την Καραγιώργη, ιδίου ... διαμετρήματος. Και οι δυο είχαν βάλει στο μάτι την Ξένου, για ευνόητους λόγους. Μόλις είχε έλθει στο σχολείο κι ο Γιαννημάρας ....
Τετάρτη και πέμπτη γυμνασίου είχαμε τον Λυμπερόπουλο, με το παρατσούκλι "Λούμπας", λόγω της ... ομοιότητας με το όνομα αλλά και με την φράση που έλεγε σε κάθε απροσεξία μαθητή : "έπεσες στην λούμπα"
"Ε...τι, τι, τι" ήταν η φράση τικ του Ζούνη. και του έμεινε παρατσούκλι του Πετράν. Δεν ξέρω αν στην συνάντηση που διάβασα πιο πάνω εξακολουθούσε να το λέει έτσι,
Τέλος ο Πολυδώρου είχε αγκύλωση στο μεσαίο δάκτυλο της δεξιάς του παλάμης. Αυτό προκαλούσε ιδιαίτερα σχόλια όταν νουθετούσε μαθητές στην πρωινή προσευχή αλλά και όταν απευθυνόταν σε καθηγήτριες και χειρονομούσε. Το παρατσούκλι του ήταν "Θεός", όντας θεολόγος.
Υ/Γ. Άργησα λίγο (;) να μπω στο παιγνίδι, μη με παρεξηγείτε.